تجمع برخی از سهامداران شرکت خودروسازی «آذیکو» در روز شنبه مقابل وزارت صنعت و معدن با برخورد ماموران انتظامی مواجه شد.
سهامداران معترض که از سال ۹۷ اقدام به پرداخت پول برای خرید خودرو کردهاند، تاکنون موفق به دریافت خودرو نشده و با تجمع مقابل وزارتخانه خواستار پاسخگویی وزیر صنعت و معدن یا حداقل دریافت پولهای پرداخت شده بودند.
در حالی که گزارشی از حضور مقامهای وزارتخانه در جمع معترضان منتشر نشده، تصاویری در شبکههای اجتماعی نشان میدهد ماموران پلیس با حمله به معترضان آنها را کتک میزنند. برخی از معترضان هم شعار میدهند که «از بس دروغ شنیدیم، ما دیگه رای نمیدیم».
این شعار اعتراضی در روزهای گذشته در تجمعات بازنشستگان و مالباختگان هم شنیده شده است.
در اصفهان نیز کشاورزان معترض به وضعیت زایندهرود علیرغم تهدید مقامهای قضایی و امنیتی اقدام برگزاری تجمع کردند.
این گروه از کشاورزان به «برداشتهای غیرقانونی» از رودخانه زایندهرود معترض هستند.
صبح امروز دادستان انقلاب شهر اصفهان با صدور اطلاعیهای اعلام کرده بود که «هرگونه تجمع تحت عنوان مطالبات حوزه کشاورزی و زایندهرود بدون مجوز شورای تامین استان» ممنوع است و با «عوامل مخل نظم عمومی» برخورد میشود.
خبرگزاری ایلنا در گزارشی از این تجمع نوشته است که «قرار است کشاورزان به سمت رودخانه بروند و مسیرهای پمپاژ» آب که به گفته آنها غیرقانونی است را دنبال کنند.
در همین حال در تجمع اعتراضی دیگری در مشهد، برخی سهامداران مالباخته بورس تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در این تجمع معترضان با سر دادن شعارهایی چون «دولت ورشکسته، رو پول ما نشسته» به رویکرد دولت روحانی در حل مشکلات بورس اعتراض کردند.
روز گذشته نیز صد نفر از فعالان بازار سرمایه در نامهای به سران قوای سهگانه حکومت ایران از وضعیت بورس به عنوان «قصه پرغصه» یاد کرده و نوشتهاند که «سرمایهگذاران ترسیدهاند و احساس میکنند در این وادی تنها و بی حامی هستند».
در این نامه هشت پیشنهاد برای حل مشکلات بورس مطرح شده و خواستار حمایت آنها از بورس شدهاند.
شاخص بورس تهران ابتدای سال گذشته حدود ۵۰۰ هزار واحد بود، اما در حالی که کشور با رکود و رشد منفی اقتصادی مواجه بود، تا نیمههای مردادماه شاخص کل بورس تا بالای دو میلیون واحد اوج گرفت، اما از اواخر مردادماه ریزش این بازار بهتدریج آغاز شد.
این روند باعث شد شمار گستردهای از مردم که با تشویق مقامات دولتی و حکومتی سرمایههای نقدی خود را وارد بازار بورس کرده بودند، متضرر شوند و مال خود را ببازند.
از ٱن زمان دولت بارها وعدههایی برای تقویت و حمایت از بازار و سهامداران خرد داده، اما هیچ یک از این وعدهها تاکنون به اجرا نرسیده است.
این در حالی است که در پاییز سال گذشته رئیس بانک مرکزی ایران به طور تلویحی اعلام کرد که دولت کسری بودجه خود را با فروش سهام و با تأیید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، تأمین کرده است.
کارشناسان در طول یک سال گذشته بارها درباره «دستکاری دولت در بورس» و «وجود حباب» در این بازار هشدار دادهاند، اما دولت جمهوری اسلامی این اتهامها را رد کرده است.
ماده های نقض شده قوانین حقوق بشر :
نقض ماده 2 : عدم تبعیض
نقض ماده 20 : حق آزادی تجمع و تظاهرات