در پی بسته شدن مرز سراوان بر روی سوختبران، قریب به دو هفته است که تعداد زیادی از سوختبران ایرانی آنسوی مرز بدون آب و غذا ماندهاند و امکان ورود به کشور را ندارند. امام جمعه اهل سنت سراوان ضمن بیان اینکه یک فاجعه انسانی در مرز در حال رخ دادن است، گفت که مسئولان پاسخ روشنی بهدلیل بسته شدن مرزها نمیدهند درحالی که مردم منطقه بدون کشاورزی و دامداری راه دیگری برای تامین معاش ندارند. نگرانی زیادی در خصوص انباشت سوختها در منازل روستاییان و کساد شدن کار و کاسبی سوختبرانی که درآمدی جز این کار ندارند، وجود دارد. همچنین در پی بسته شدن مرز، بیمارانی که برای درمان راهی پاکستان میشدند نیز با مشکلاتی مواجه شده اند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری، در پی بسته شدن مرزهای شهرستان سراوان بر روی سوختبران توسط نیروهای نظامی، تعداد قابل توجهی از این شهروندان بدون امکان دسترسی به آب و غذا پشت مرزها مانده اند.
امام جمعه اهل سنت سراوان با بیان اینکه یک فاجعه انسانی در مرز در حال رخ دادن است، گفت: “تعداد زیادی از سوختبران ایرانی آنسوی مرز بدون آب و غذا ماندهاند و امکان ورود به کشور را ندارند. در این سوی مرز هم شاهد دپوی گازوئیل در خانه روستاییان هستیم”.
عبدالصمد ساداتی افزود: “کوچکترین حادثهای ممکن است یک فاجعه به بار بیاورد. حل این مسائل به مدیریت و تدبیر نیاز دارد و نمیدانم مسئولان چرا همهچیز را پیچیده میکنند؟”
وی ضمن اشاره به اینکه حل این مشکل که هر چند وقت یکبار تکرار میشود به یک نگاه انسانی و ترحمآمیز نیاز دارد، ادامه داد: مسئولان پاسخ روشنی بهدلیل بسته شدن مرزها نمیدهند درحالیکه مردم منطقه بدون کشاورزی و دامداری راه دیگری برای تامین معاش ندارند.
سوختبران مذکور که از ۲ هفته گذشته اجازه تردد از آنها صلب شده است به ناچار اقدام به دپو کردن بشکه های گازوئیل خود در خانه ی دوستان و آشنایانشان در روستا های مرزی کرده اند که نگرانی زیادی درباره انباشت سوخت گازوئیل در خانه روستاییان و کساد شدن کار و کاسبی سوختبرانی که درآمدی جز این کار ندارند، وجود دارد.
به گفته اهالی روستای حقآباد در مرز سراوان، بستهبندی گازوئیلها در ظرفهای بزرگی با گنجایش هزار لیتر است و این روزها خانه و حیاط روستاییان منطقه مرزی بمپشت در سراوان آتش زیرخاکستر است.
آنها می گویند: همچنین با بسته شدن مرز بیمارانی که برای درمان راهی پاکستان میشدند نیز با چالش مواجه شدهاند، چرا که راه مناسبی برای رفتن به سراوان وجود ندارد و اگر کسی بیمار شود، با همین ماشینهای سوختبر و در کنار بار گازوئیل حاضر به پرداخت رشوه برای عبور از مرز میشوند تا حداقل با فروش سوخت، هزینه سفرشان را تامین کنند.
دپوی گازوئیل در خانه روستاییان مناطق مرزی، طی روزهای گذشته در مرز “کلهگان” منجر به انفجار یک خانه بروز خسارات زیادی شد.
سعید تجلیلی فرماندار سراوان، طی جلسه شورای تامین شهرستان، ضمن ادعای این موضوع که مرز توسط کشور پاکستان بسته شده است، گفت: مسئولان ایران و شهرستان نمیتوانند کاری انجام دهند.
بهگفته مسئولان سراوان محل دپوی گازوئیلها جایی به اسم «مندی» است که شورای تامین تصمیم گرفته درصورت دپو با صاحبان این مراکز برخورد کند.
روزانه بهصورت میانگین هزار سوختبر از مرزهای سراوان تردد میکردند و با بسته شدن مرز راه امرار معاش سوختبران مرزنشین ایرانی و پاکستانی که اغلب با هم نسبت فامیلی هم دارند، بسته است.
لازم به یادآوری است که تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران در روز دوشنبه ۴ اسفند به سمت رانندگان و سوختبران معترض به بسته شدن مرز، منجر به کشته شدن دستکم ۱۰ تن و زخمی شدن تعداد دیگری شد.