در پی آلودگی آب شرب؛ دستکم ۲۸ نفر در روستای هلر قشم به هپاتیت آ مبتلا شده اند



شناسایی ۲۸ مورد مبتلا به هپاتیت آ در روستای هلر قشم، زخم کهنه وضعیت نامطلوب آب رسانی به روستاهای هرمزگان را باز کرد. مرکز بهداشت قشم هم علت شیوع هپاتیت را مصرف آب غیراستاندارد تشخیص داده است. در بین اهالی این روستا یک نفر دچار نارسایی کبد شده است که از قشم به بندرعباس و سپس برای پیوند به شیراز منتقل شد که به گفته دهیار روستای هلر، احتمال حیات این فرد کم است. هپاتیت آ یک بیماری بسیار مسری است که یکی از راه های ابتلا به آن نوشیدن آب آلوده و تماس نزدیک با فرد مبتلا است. درحالیکه گفته می شد شیرین سازی آب دریا معضل آب را در روستاهای قشم برطرف می کند اما کماکان مردم از کیفیت آب شیرین کن درگهان ناراضی هستند. به گفته دهیار روستای هلر مردم این روستا تنها یک ماه پس از راه اندازی این آب شیرین کن، آب آن را مصرف کردند و پس از آن آب آشامیدنی خود را از طریق تانکر آن هم هر ۱۵ روز یک بار تأمین می کنند. اهالی می گویند مزه آب دستگاه آب شیرین کن تلخ و گاها رو به شوری است. اخیرا نیز درون آب، صدف و برخی جانوران ریز دریایی مشاهده شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از روزنامه صبح ساحل، شناسایی ۲۸ مورد مبتلا به هپاتیت A در روستای هلر قشم، زخم کهنه ی وضعیت نامطلوب آب رسانی به روستاهای هرمزگان را باز کرد.

تعدد و پراکندگی روستاهای هرمزگان موجب شده که پس از گذشت سالیان همچنان بسیاری از روستاها با معضل تأمین آب دست و پنجه نرم کنند. به همین علت استفاده از آب باران، چاه و آب انبارها در مناطق مختلف هرمزگان مرسوم است. همین موضوع سبب بروز مشکلات بهداشتی فراوانی شده است. ۹ اردیبهشت ماه خبر شیوع هپاتیت A در روستای هلر قشم به دلیل مصرف آب غیراستاندارد منتشر شد. بیماری هپاتیت A به ندرت کشنده است؛ اما در بین افراد شناسایی شده یک مورد دچار نارسایی کبد شده است که از قشم به بندرعباس و سپس برای پیوند به شیراز منتقل شد.

علی رحیمی، دهیار هلر یا تائید این خبر توضیح داد: یک مورد با علائم حاد شناسایی شد که کبدش ازکارافتاده بود. متأسفانه به گفته پزشکان احتمال حیات این فرد کم است.

همچنین این بیماری به گونه ای است که قطعا شمار مبتلایان پنهان بسیار بیشتر از تعداد شناسایی شده است. هپاتیت A یا هپاتیت عفونی نوعی بیماری است که از طریق خوردن یا نوشیدن غذا و آبی که با مدفوع فرد آلوده، آلوده شده است، گسترش می یابد. این اتفاق در حالی در این روستا رخ داده است که از سال گذشته تأمین آب هلر از طریق آب شیرین کن درگهان انجام می شد. رحیمی می گوید مردم روستا تنها یک ماه از آب آب شیرین کن استفاده کرده اند. پس از آن برای مصرف آشامیدنی به آب تانکرها که از چاه آبگیری می کنند.

هر روز یک بار و در حال حاضر به علت خرابی هر ۱۴ الی ۱۵ روز آب رسانی انجام می شود. همه خانه ها دو مخزن آب زیرزمینی دارند یکی برای مصارف خانگی و دیگری برای آب آشامیدنی، آب دستگاه آب شیرینکن قابل شرب نیست. کیفیت خوبی ندارد. کسی در هلر از این آب استفاده نمی کند، قبل از خرابی آب شیرینکن بازهم کسی برای آشامیدنی مصرف نمی کرد. الآن نیز به خاطر خرابی کاملا آب تلخ، بدمزه و شور شده است.

به گفته رحیمی سیستم آب شیرینکن درگهان تقطیری نیست. تنها با رد شدن از چند فیلترآب شیرین می شود و به نظر می آید یک سری چیزها از دریا درون آب باقی می ماند. حتی گفته می شود صدف های کوچکی درون آب مشاهده شده است.

مرکز بهداشت قشم علت شیوع هپاتیت را مصرف آب غیراستاندارد تشخیص داده است اما به طور مشخص گفته نشده که منبع آلودگی از کجاست. در همین راستا آبگیری از چاه های اطراف روستا ممنوع شده است. چرا که گفته می شود احتمال نشتی فاضلاب خانگی به آب چاه ها وجود دارد.

دهیار هلر می گوید: مرکز بهداشت پس از آزمایش آب چاه های اطراف روستا از غیربهداشتی بودن آن خبر داده و گفته منشأ مدفوع درون آب مشاهده شده است. در حال حاضر نیز تانکرها از چاه های خارج شهر که نزدیکی با فاضلاب ندارند، آبگیری می کنند. به گفته رحیمی آب آشامیدنی مردم از فیلتر بهداشتی مطمئنی رد نمی شود تنها گاهی ورودی بعضی چاه های آب شیرین کن های کوچکی نصب می شود که عمل تقطیر را انجام می دهد.

پیش از نیز گزارش هایی از ابتلای شهروندان به هپاتیت آ در شهر های جنوبی کشور منتشر شده است.

ماده های نقض شده قوانین حقوق بشر :

نقض ماده 25 : حق خوراک و مسکن و مراقبت های طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.