زندان رجایی شهر کرج؛ تداوم نگهداری عبدالرسول مرتضوی در سلول انفرادی



عبدالرسول مرتضوی، زندانی سیاسی امروز سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه کماکان در یکی از سلول‌های انفرادی بند قرنطینه زندان رجایی شهر کرج نگهداری می‌شود. آقای مرتضوی، هفته نخست فروردین‌ماه امسال از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد، با این وجود از زمان انتقال تاکنون پای مصنوعی این مجروح جنگی ایران و عراق در اختیار او قرار داده نشده بود. این زندانی که هم اکنون از حق تماس تلفنی نیز محروم است در تاریخ ۳۱ فروردین‌ماه به بهانه تحویل دادن پای مصنوعی به قرنطینه منتقل شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰، عبدالرسول مرتضوی، زندانی سیاسی کماکان در یکی از سلول‌های انفرادی بند قرنطینه زندان رجایی شهر کرج نگهداری می‌شود.

آقای مرتضوی، هفته نخست فروردین‌ماه امسال از زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد، با این وجود از زمان انتقال تاکنون پای مصنوعی این مجروح جنگی ایران و عراق در اختیار او قرار داده نشده بود. این زندانی سیاسی در تاریخ ۳۱ فروردین‌ماه به بهانه تحویل دادن پای مصنوعی به خارج از بند منتقل شد. به گفته یک منبع مطلع دستور انتقال عبدالرسول مرتضوی از بند توسط امین وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی صادر شده است. وی هم اکنون در یک سلول انفرادی در انتهای قرنطینه و محروم از تماس تلفنی نگهداری می‌شود.

همچنین پرونده جدیدی که اخیرا برای آقای مرتضوی گشوده شده به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارجاع داده شده است. وی پیشتر در تاریخ ۲۴ فروردین‌ماه امسال در دادسرای اوین حاضر و از بابت این پرونده مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

به گفته یک منبع مطلع، در زمان انتقال عبدالرسول مرتضوی به زندان رجایی شهر کرج ماموران زندان به زور متوسل شده و به این دلیل قسمت ژلاتینی پای مصنوعی او دچار شکستگی شده است. تاکنون درخواست انتقال همین پای مصنوعی شکسته نیز با بی توجهی مسئولان زندان اوین مواجه شده و عبدالرسول مرتضوی برای حرکت و انجام امور روزانه دچار مشکل بود و همواره باید یک نفر زیر بغل او را می‌گرفت. گفتنی است که اخیرا با مرخصی استعلاجی آقای مرتضوی نیز مخالفت شده است.

اواسط مردادماه ۹۸ نامه ای با امضای ۱۴ تن از کنشگران مدنی مبنی بر استعفای آیت الله خامنه ای منتشر شده بود. با انتشار این نامه شماری از امضاکنندگان بازداشت و برخی دیگر نیز تحت فشار قرار گرفتند. هم اکنون محمد نوری زاد، هاشم خواستار، محمد حسین سپهری و چند تن دیگر از امضاکنندگان این بیانیه دوران محکومیت خود را در زندان سپری می‌کنند.

عبدالرسول مرتضوی در این خصوص توسط دادگاه انقلاب مشهد به ۲۶ سال حبس محکوم شده بود. از این میزان ۱۱ سال زندان به عنوان مجازات اشد در خصوص وی قابل اجراست.

آقای مرتضوی همچنین در تاریخ ۱۷ آبان ۱۳۹۹ به شعبه ۴ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست مهدی خدابخشی احضار و در پرونده‌ای دیگر از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری” با مصداق بیانیه‌ای معروف به “شمارش معکوس برای آزادی زندانیان سیاسی” مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.