صلاحیت سپنتا نیکنام برای انتخابات شورای شهر تهران رد شد

 سپنتا نیکنام، شهروند زرتشتی که خود را برای شورای شهر تهران نامزد کرده، به دلیل "عدم التزام به اسلام" رد صلاحیت شده است. او پیش از این دو دوره عضو شورای شهر یزد بود و آن زمان نیز با مخالفت برخی اصولگرایان روبرو شد.

   
default

سایت انتخاب روز جمعه ۲۷ اردیبهشت (هفتم مه) در گزارش کوتاهی از رد صلاحیت سپنتا نیکنام برای عضویت در شورای شهر تهران خبر داد. او در اتاق سایت انتخاب در کلاب هاوس (اتاق‌های گفت‌وگوی مجازی) گفته است که برای نمایندگی ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران داوطلب شده، اما "به عنوان یک فرد زرتشتی، به دلیل عدم التزام به اسلام رد صلاحیت" شده است.

او که تنها عضو زرتشتی شوراهای چهارم و پنجم شهر یزد بوده، پیش از این در اینستاگرامش از ثبت‌نام خود برای انتخابات شوراهای شهر تهران خبر داده بود.

عضویت سپنتا نیکنام در دوره‌های پیشین شورای شهر یزد نیز با حاشیه‌های بسیار همراه بود. او در انتخابات سال ۱۳۹۶ یعنی در دوره پنجم انتخابات شورای شهر یزد، بار دیگر برای ورود به شورا رأی آورد، اما پیروزی او به یکی از مشاجرات محوری در نزاع میان اصلاح طلبان و اصول‌گرایان بدل شد.

علی‌اصغر باقری، نامزد اصول‌گرا که در انتخابات شورای شهر یزد رأی نیاورده و شکست خورده بود، از سپنتا نیکنام شکایت کرده و کرسی او را حق خود دانسته بود. به دنبال این شکایت دیوان عدالت اداری در حکمی عضویت نیکنام را به دلیل مسلمان نبودن او معلق کرد و نظر شورای نگهبان را جویا شد.

شورای نگهبان به ریاست احمد جنتی، ورود یک نامسلمان را به شورای شهر مخالف شرع دانست. دبیر شورای نگهبان با انتشار ابلاغیه‌ای "عضویت پیروان اقلیت‌های مذهبی در شورای شهرهایی با اکثریت مسلمان را مغایر موازین شرعی" اعلام کرد.

انتشار این خبر با اعتراض‌های بسیاری روبرو شد. رسانه‌های جمعی ایران، از جمله خبرگزاری تسنیم، خبر دادند که مجمع تشخیص مصلحت نظام عضویت سپنتا نیکنام را در شورای شهر یزد تأیید کرده است.

مجید انصاری، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به ایلنا، گفته بود: «مجمع تصویب کرد که همان قانون ۱۳۷۵ احیا و اقلیت‌های دینی بتوانند در انتخابات شورای شهر شرکت کنند» و تأکید کرد که سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد می‌تواند "به شورای شهر یزد بازگردد".

بالاخره در قانونی که به دنبال این دعوا به تصویب رسید، تصریح شد که "اقلیت‌های دینی شناخته‌شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند" و به این ترتیب ظاهرا به نظر می‌رسید که هر مانع قانونی برای راه یافتن اقلیت‌های دینی به شوراهای شهر و روستا برداشته شده است.

اما عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در ۲۶ مهر ۹۶ نظر شورای نگهبان، مبنی بر "خلاف شرع بودن نامزدی کاندیداهای غیرمسلمان در مناطقی که در اقلیت هستند" را تأیید و ابلاغ کرد.

در مقابل برخی از نمایندگان مجلس خواهان رسیدگی به وضعیت سپنتا نیکنام و اصولا چند و چون ورود اقلیت‌های دینی به مجامع انتخابی شدند. در رسانه‌های جمعی نیز اصلاح‌طلبان در کنار تمام نیروهای آزاداندیش از حق سپنتا نیکنام برای ورود به شورای شهر یزد دفاع کردند.

علی یونسی، مشاور رئیس جمهوری ایران در اموراقلیت‌های قومی و دینی" مخالفت با ورود اقلیت‌های دینی به نهادهای سیاسی را "تعصب و تنگ‌نظری و مایه تهدید امنیت ملی" دانست که با اصل "انسجام و وحدت ملی" ناسازگار است.

اکنون و پس از مجادلات بسیار  بار دیگر مسئله رد صلاحیت سپنتا نیکنام خبر ساز شده است.

ماده های نقض شده قوانین حقوق بشر :

نقض ماده 2 : عدم تبعیض

نقض ماده 7 : همه در برابر قانون مساوی هستند

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.