سه تن از فعالین کارگری نیشکر هفت تپه، روز شنبه ۱۵ خردادماه، در پی مراجعه به پاسگاه هفت تپه جهت ثبت شکایت مبنی بر مورد ضرب و شتم قرار گرفتن توسط عوامل مالک پیشین این شرکت طی تجمع اعتراضی کارگران، بازداشت شدند. همچنین اسماعیل بخشی فعال کارگری، طی یادداشتی در صفحه شخصی خود از مصدومیت و انتقال یکی از کارگران به بیمارستان در پی خونریزی شدید بر اثر ضربه چاقو خبر داد. روز گذشته شماری از کارگران نیشکر هفت تپه، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان، برای پنجمین روز متوالی در محوطه این شرکت، دست به اعتصاب و تجمع زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۰، سه تن از فعالین کارگری به نام های محمد خنیفر، حامد حمدانی و یوسف ثعالبی، در پی مراجعه به پاسگاه هفت تپه توسط ماموران بازداشت شدند.
بازداشت این فعالین کارگری در پی مراجعه آن ها به پاسگاه هفت تپه جهت ثبت شکایت مبنی بر مورد ضرب و شتم قرار گرفتن توسط عوامل اسدبیگی مدیرعامل و مالک شرکت، طی تجمع اعتراضی کارگران، صورت گرفته است. همچنین اسماعیل بخشی فعال کارگری، طی یادداشتی در صفحه شخصی خود از مصدومیت و انتقال یکی از کارگران به نام “منصور رش” به بیمارستان در پی خونریزی شدید بر اثر ضربه چاقو طی درگیری در تجمع روز گذشته خبر داد و نوشت: “در پنج سال گذشته فعالین کارگری بارها توسط عوامل کارفرما تهدید و مورد ضرب و شتم قرار گرفتند، حتی یکبار هم عاملین توسط نهادهای امنیتی بازخواست نشدند. جان فعالین کارگری هفت تپه در خطرست”.
به گفته وی، بر خلاف تعهد مالک پیشین این شرکت مبنی بر پرداخت حقوق کارگران نیشکر هفت تپه، آن ها حقوق فروردین و اردیبهشت ماه خود را دریافت نکرده اند.
آقای بخشی در خصوص افزایش فشار بر کارگران پس از صدور رای خلع ید این شرکت از مالک خصوصی، به کاهش سهم آب کشاورزی شرکت هفت تپه و تشکیل پرونده علیه فرزانه زیلابی، وکیل مدافع پرونده هفت تپه، اشاره کرده است.
در خصوص پرونده خانم زیلابی، وکیل مدافع پرونده هفت تپه، گفتنی است، روز پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه، سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه با اعلام تشکیل پرونده قضایی علیه فرزانه زیلابی نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و با «دور جدید فشار» خواندن این اقدام، آن را محکوم و تاکید کردند که «سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه هرگونه پروندهسازی برای خانم فرزانه زیلابی وکیل پایه یک دادگستری، وکیل کارگران هفتتپه را محکوم کرده و خواهان پایان دادن به این روند نخنما شده است.»
روز شنبه ۲۵ اردیبهشتماه، جلسه بازپرسی فرزانه زیلابی، در دادسرای اهواز برگزار شد. ناصر زرافشان، وکیل خانم زیلابی ضمن بیان اینکه موکلم، تاوان دفاع از کارگران هفتتپه را میپردازد گفته بود که “بازپرس پرونده علاوه بر صدور قرار کفالت، برای موکلش ۶ ماه منع اشتغال به حرفه وکالت صادر کرده است”.
این وکیل دادگستری مردادماه ۹۸ نیز طی ابلاغیهای به دادسرای عمومی و انقلاب شهر اهواز احضار شد. وی همچنین پیشتر به دادسرای شوش احضار شده بود.
لازم به ذکر است، شرکت کشت و صنعت هفت تپه، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن میگذرد و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی سازمان خصوصی سازی از چرخه دولتی خارج و به بخش خصوصی واگذار شد. کارگران نیشکر هفتتپه در طول سالهای گذشته به دلیل ضعف مدیریت و عدم پرداخت مطالباتشان از سوی مالکان خصوصی شرکت، طی تجمع و اعتراضات متعددی خواستار رسیدگی به مطالبات خود از جمله خلع ید این شرکت از مالک خصوصی و واگذاری آن به بخش دولتی شدند که طی این اعتراضات تعدادی از کارگران از محل کار خود اخراج شده و حتی در بعضی موارد بازداشت و با شکایت کارفرما با پرونده سازی هایی مواجه شدند. نهایتا در اردیبهشت ماه سال جاری، پس از برگزاری جلسات متعدد، رای دادگاه مبنی بر ابطال واگذاری هفت تپه و واگذاری این شرکت به بخش دولتی صادر شد.
این شرکت با حدود چهار هزار نفر نیروی رسمی، قراردادی و پیمانکاری در ۱۵ کیلومتری شهر شوش در شمال خوزستان واقع شده است.