شیوع کرونا در بند زنان زندان اوین؛ تائید ابتلای نیلوفر بیانی و انتقال به قرنطینه



به دنبال شیوع گستره کرونا در بند زنان زندان اوین، نیلوفر بیانی، فعال محیط زیستی محبوس در این زندان به کرونا مبتلا شده است. در پی بروز شدید علائم کرونا در میان تعدادی از زندانیان بند زنان زندان اوین و انجام تست از برخی زندانیان، تست کرونای خانم بیانی نیز مثبت اعلام و به قرنطینه منتقل شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از امتداد، تست کرونای نیلوفر بیانی، فعال محیط زیستی محبوس در زندان اوین، مثبت اعلام شد.

بر اساس این گزارش، نیلوفر بیانی به همراه سه نفر دیگر از زندانیان بند “نسوان” زندان اوین که به دلیل داشتن علایم بیماری کرونا در روز پنج شنبه ۷ مردادماه تست پی‌سی‌آر داده بودند، با مثبت شدن نتیجه آزمایش به بند قرنطینه این زندان منتقل شده‌اند.

شیوع کرونا در بند زنان زندان اوین به حدی رسیده است که علاوه بر زندانیان، تعدادی از مسئولان این بند از جمله شهلا برنجی، افسر جانشین سرشیفت بند زنان اوین، الهام بهارمست و زینب شیردل، دو تن از سرشیفت های بند زنان اوین نیز با تست کرونای مثبت به مرخصی اعزام شده اند.

همچنین در پی شیوع ویروس کرونا در بند زنان زندان اوین، سپیده کاشانی، عالیه مطلب زاده، زهرا جمالی، زینب همرنگ و آرزو قاسمی، مژگان کاوسی، مریم سامقانی، گیتی پورفاضل و رضوانه احمدخانبیگی به دنبال مثبت شدن تست کرونا و وضعیت نامناسب جسمی به مرخصی اعزام شدند.

نیلوفر بیانی یکی از ۸ فعال محیط زیستی است که در یک پرونده مشترک توسط سازمان اطلاعات سپاه، در بهمن و اسفند ۱۳۹۷ بازداشت شد.

جلسات دادگاه این فعالان محیط زیستی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. بر اساس حکم صادره، نیلوفر بیانی به ۱۰ تحمل سال حبس تعزیری محکوم شد و این حکم در تاریخ ۲۹ بهمن ۹۸ در دادگاه تجدید نظر تایید شد. به گفته غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه، مراد طاهباز و نیلوفر بیانی به خاطر “همکاری با آمریکا به عنوان دولت مخاصم به ۱۰ سال حبس و رد وجوه ماخوذه “ محکوم شده اند. اواخر مهرماه سال ۹۹، نیلوفر بیانی، از بابت پرونده جدیدی که برای وی گشوده شده بود، در دادسرای اوین حاضر شد. او به دلیل انتشار نامه‌ای درباره وضعیت خود از بابت «نشر اکاذیب» مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

در بخشی از این نامه آمده است: “بازجویان اطلاعات سپاه، برای گرفتن اعترافات ساختگی، او را طی “دستکم ۱۲۰۰ ساعت بازجویی” در معرض “شدیدترین شکنجه های روحی و روانی، تهدید به شکنجه فیزیکی و تهدیدهای جنسی” قرار داده اند.”

لازم به ذکر است در تاریخ ۲۸ فروردین ماه ۹۸، خبرگزاری هرانا برای نخستین بار در گزارشی از آزار جنسی، شکنجه و تهدید برخی متهمین این پرونده از جمله نیلوفر بیانی جهت اخذ اعتراف اجباری پرده برداشته بود. در این گزارش هرانا گفته بود که نیلوفر بیانی، جهت اخذ اعترافات اجباری علیه خود و سایر متهمان پرونده تحت فشار قرار گرفته است. او برای بیان این اعترافات مورد آزار و اذیت از جمله آزار جنسی قرار گرفته است.

هرانا به واسطه منابع خود مطلع شده بود که در دوران بازجویی که توسط بازجویان اطلاعات سپاه صورت گرفته است در مواردی این فعال محیط زیست به صورت کاملا برهنه، همراه با تعرض و لمس اندام‌های جنسی و تهدید به تجاوز مورد بدرفتاری و آزار قرار گرفته است.

ماده های نقض شده قوانین حقوق بشر :

نقض ماده 5 : شکنجه ممنوع

نقض ماده 7 : همه در برابر قانون مساوی هستند

نقض ماده 8 : رعایت حقوق انسانی توسط قانون

نقض ماده 18 : حق آزادی عقیده

نقض ماده 19 : حق آزادی بیان

نقض ماده 22 : حق امنیت اجتماعی 

نقض ماده 25 : حق خوراک و مسکن و مراقبت های طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.