اعتصاب غذای آتنا دائمی در زندان لاکان رشت



آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان لاکان رشت از امروز پنج‌شنبه ۲۱ مردادماه در اعتراض به قطعی مکرر تلفن و مدیریت ناکارآمد زندان اعتصاب غذا کرده است. گفته می‌شود که رئیس این زندان از حدود ۴ هفته پیش در زندان حاضر نشده و همین امر روند آزادی بسیاری از زندانیان را کندتر کرده و موجب افزایش مشکلات شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۱ مردادماه ۱۴۰۰، آتنا دائمی، کنشگر مدنی محبوس در زندان لاکان رشت اقدام به اعتصاب غذا کرد.

اعتصاب غذای خانم دائمی در اعتراض به قطعی مکرر تلفن و مدیریت ناکارآمد زندان صورت گرفته است. گفته می‌شود که رئیس این زندان از حدود ۴ هفته قبل در زندان حاضر نشده و همین امر روند آزادی بسیاری از زندانیان را کندتر کرده و موجب افزایش مشکلات شده است. به گفته یک منبع مطلع در پی قطعی مکرر تلفن زندان و نگرانی خانواده، پدر و مادر خانم دائمی ناچارا برای ملاقات عازم زندان محل تبعید دخترشان شده و به کرونا مبتلا شدند.

آتنا دائمی پیشتر در سال ۹۴ اعتصاب غذا کرده و در پی آن مشکلات پیش آمده، پزشکان ناچار به تخلیه کیسه صفرا این فعال مدنی شدند، این امر موجب افزایش نگرانی خانواده او شده است.

آتنا (فاطمه) دائمی در تاریخ ۲۹ مهر ۹۳ بازداشت در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۴ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری” به ۱۴ سال حبس محکوم شد. حکم وی توسط دادگاه تجدیدنظر به ۷ سال تقلیل یافت و نهایتا با اعمال ماده ۱۳۴، ۵ سال آن قابل اجرا بود. خانم دائمی نهایتا در بهمن‌ماه ۹۴ با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

این زندانی سیاسی از آذرماه ۹۵ دوره محکومیت خود را آغاز کرد و سال ۹۷ زمانی که در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در بند زنان زندان اوین بود، به همراه گلرخ ابراهیمی ایرایی با گشایش پرونده دیگری مواجه و نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه همچنین علاوه بر این هر یک از این دو شهروند را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم کرد. این حکم مدتی بعد در مرحله تجدید نظر بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا است.

خانم دائمی تیرماه ۹۹، همچنین از بابت پرونده‌ای دیگر که برای دومین بار در دوران حبس علیه او گشوده شد توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این پرونده با شکایت وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه علیه وی گشوده شده بود. اسفندماه ۹۹ دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی وکلای آتنا دائمی را رد کرد. آتنا دائمی و اعضای خانواده او علاوه بر این نیز بارها با پرونده‌ها و فشارهای امنیتی و قضایی دیگر روبرو بوده اند. آتنا دائمی نهایتا ظهر روز سه‌شنبه ۲۶ اسفندماه ۹۹، با پابند و دستبند از زندان اوین خارج و ساعت ۸ شب از زندان اوین به زندان لاکان رشت تبعید شد.

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.