شب گذشته اجتماع و شبمانی شماری از کشاورزان اصفهان در بستر زاینده رود با ورود نیروی انتظامی جهت پایان دادن به تجمع، به خشونت کشیده و تعدادی از چادرها به آتش کشیده شد.
دادستان اصفهان از بازداشت تعدادی از افراد معترض به جمع آوری چادرهای تجمعات خبر داده و آنان را “اراذل و اوباش” خوانده است. با این حال برخی خبرگزاریهای رسمی، با اعلام خبر آزادی موقت بازداشتشدگان گفته اند که دستکم دو تن از این افراد کشاورز بودهاند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب چهارشنبه ۳ آذر ۱۴۰۰، تجمع و تحصن کشاورزان اصفهان در بستر زایندهرود، با حضور گسترده نیروهای نظامی به خشونت کشیده شد.
آنگونه که در ویدیوهای منتشر شده دیده میشود شب گذشته تعدادی از چادرهای معترضین به آتش کشیده شده و تعداد پرشمار نیروهای انتظامی سعی در متفرق کردن معترضین دارند. دادستان اصفهان از بازداشت شماری از افراد معترض به جمعآوری چادرها خبر داده و آنان را “اراذل و اوباش” خوانده است.
در حالی که معترضین می گویند نیروهای انتظامی و امنیتی با آتش زدن چادرهای آنان در بستر خشک زاینده رود، آنها را متفرق کرده اند. تلویزیون ایران اما، مدعی شده است که کشاورزان با مسئولین به توافق رسیده و به اعتراضشان پایان داده اند.
خبرگزاری فارس وابسته به نهادهای امنیتی، با ادعای اینکه تجمع کشاورزان اصفهان پایان گرفته، عاملان آتش سوزی چادرهای تجمع کنندگان را “عناصر ضد انقلاب” خوانده است.
خبرگزاری رکنا بدون ذکر جزییات و با اشاره به اینکه بازداشت شدگان شب گذشته با قید ضمانت آزاد شدهاند گفته که دستکم دو نفر از دستگیرشدگان کشاورز هستند.
فرزند یکی از کشاورزان معترض نیز عصر روز جاری در تماس با هرانا از جو شدید امنیتی در سطح شهر اصفهان خبر داده و گفته که نیروهای امنیتی سوار بر موتور در گروههای ۱۰ الی ۲۰ نفره به صورت گسترده در سطح شهر و مخصوصا اطراف پل در تردد هستند.
چندی پیش نیز یک شهروند در شهرستان فلاورجان واقع در استان اصفهان به دلیل انتشار و ارسال تصاویر اعتراضات کشاورزان به یکی از شبکههای تلوزیونی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
تجمعات اعتراضی کشاورزان از روز یکشنبه ۱۶ آبان شروع شد که در روز های ابتدایی در مقابل دفتر یکی از نمایندگان مجلس یازدهم، ساختمان صداوسیمای مرکز اصفهان و شرکت آب منطقهای اصفهان برگزار شد و سپس در بستر خشک رودخانه زایندهرود ادامه یافت.
شهروندان معترض که خواهان تخصیص حقابه پاییزی و احیای زاینده رود هستند، شب ها را نیز در جوار پل خواجو به تحصن پرداختند.
هرانا چندی پیش در گزارشی تحت عنوان “اعتراض هزاران شهروند در اصفهان نسبت به فقدان مدیریت آبرسانی و عدم تخصیص حقآبه” به این موضوع پرداخته است.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو
هدف ٣-تأمين زندگى توأم با سلامت
هدف ١٦- ترويج جوامع صلح جو و دسترسى به عدالت براى همه و ايجاد نهادهاى مؤثر،پاسخگو و فراگير در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر
ماده ٨-رعايت حقوق انسانى توسط قانون
ماده ٢٢-حق برخورداری از امنیت اجتماعی و مالی
ماده ٢۵-حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه
ماده ٢٩-حق مسئوليت نسبت به جامعه