عدم شفافیت قوه قضائیه در خصوص محل نگهداری؛ افزایش فشار بر آتنا دائمی

 


 روز پنجشنبه ۱۸ آذرماه، آتنا دائمی کنشگر مدنی در پی صدور یک نامه مبنی بر انتقال فوری از زندان لاکان رشت خارج و به دادسرای اوین منتقل شد، اما پس از ساعتها بلاتکلیفی مجددا به این زندان بازگردانده شد.

با این وجود، مسئولان زندان لاکان رشت هم اکنون از پس دادن وسایل خانم دائمی به او امتناع کرده‌ و گفته‌اند که باید به زندان دیگری منتقل شود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۰، آتنا دائمی، کنشگر مدنی طی یک نامه فوری از زندان لاکان رشت خارج شد.

انتقال خانم دائمی در پی صدور نامه‌ای با ۳ مهر مبنی بر انتقال فوری وی به دادسرای اوین صورت گرفته بود. اما پس از حضور خانم دائمی در شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین، امیرحسین تاریان رئیس این شعبه از احضار این فعال مدنی اظهار بی اطلاعی کرده و دستور بازگشت او به زندان لاکان رشت را صادر کرد.

به گفته یک منبع مطلع پس از اعتراض آتنا دائمی به این جایه‌جایی و پرسیدن دلیل انتقال به زندان لاکان در شرایطی که محل زندگی او تهران است، قاضی اعلام کرده که اردیبهشت‌ماه ۹۹ قاضی زرگر رئیس شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران با اصلاح رای پیشین، خانم دائمی را به زندان لاکان تبعید کرده است. این در حالی است که ابلاغیه‌ای مبنی بر تبعید هرگز به آتنا دائمی یا وکیل او ابلاغ نشده است.

این منبع در ادامه افزود: «تاریان به خانم دائمی گفته تنها خود قاضی زرگر می‌تواند این رای را عوض کند، در حالی که قاضی زرگر مدتی قبل فوت کرده است! ۷ ماه از این پرونده باقی مانده و حالا باید دید پس از پیگیری وکیل نهایتا او باقی مدت حبسش را در کدام زندان سپری خواهد کرد.»

با این وجود، مسئولان زندان لاکان رشت هم اکنون از پس دادن وسایل خانم دائمی به او امتناع کرده‌ و گفته‌اند که باید به زندان دیگری منتقل شود.

آتنا (فاطمه) دائمی در تاریخ ۲۹ مهر ۹۳ بازداشت در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۹۴ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و توهین به رهبری” به ۱۴ سال حبس محکوم شد. حکم وی توسط دادگاه تجدیدنظر به ۷ سال تقلیل یافت و نهایتا با اعمال ماده ۱۳۴، ۵ سال آن قابل اجرا بود. خانم دائمی نهایتا در بهمن‌ماه ۹۴ با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

این زندانی سیاسی از آذرماه ۹۵ دوره محکومیت خود را آغاز کرد و سال ۹۷ زمانی که در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در بند زنان زندان اوین بود، به همراه گلرخ ابراهیمی ایرایی با گشایش پرونده دیگری مواجه و نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه همچنین علاوه بر این هر یک از این دو شهروند را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه ها و احزاب محکوم کرد. این حکم مدتی بعد در مرحله تجدید نظر بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای هر یک از آنها قابل اجرا است.

خانم دائمی تیرماه ۹۹، همچنین از بابت پرونده‌ای دیگر که برای دومین بار در دوران حبس علیه او گشوده شد توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد. این پرونده با شکایت وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه علیه وی گشوده شده بود. اسفندماه ۹۹ دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی وکلای آتنا دائمی را رد کرد. آتنا دائمی و اعضای خانواده او علاوه بر این نیز بارها با پرونده‌ها و فشارهای امنیتی و قضایی دیگر روبرو بوده اند. آتنا دائمی نهایتا ظهر روز سه‌شنبه ۲۶ اسفندماه ۹۹، با پابند و دستبند از زندان اوین خارج و ساعت ۸ شب از زندان اوین به زندان لاکان رشت تبعید شد.

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.