شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت سهیل عربی، زندانی عقیدتی سابق را عینا تایید کرد.
وی پیشتر در این پرونده، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۲ سال حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی، ممنوعیت خروج از کشور و الزام حضور فصلی در دفتر نظارت و پیگیری ضابطین محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدیدنظر استان تهران محکومیت سهیل عربی، زندانی عقیدتی سابق را عینا تایید کرد.
بر اساس این حکم که در تاریخ ۲۵ آذر امسال توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر شده است، آقای عربی از بابت اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی به وسیله سامانه های مخابراتی” به ۲ سال حبس تعزیری، پرداخت ۵ میلیون تومان جزای نقدی، لزوم کسب مجوز از مقام قضایی به منظور خروج از کشور به مدت ۲ سال و ۲ سال حضور فصلی در دفتر نظارت و پیگیری ضابطین محکوم شده است.
سهیل عربی در خصوص این پرونده، پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری محکوم شده بود.
این فعال مدنی مهرماه امسال در پروندهای که برای او، مهدی مسکین نواز، رضا محمدحسینی و بهنام موسیوند گشوده شد، به “تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و اخلال در نظم زندان” متهم شد. آقای عربی از حضور در جلسه بازپرسی امتناع کرده بود.
سهیل عربی از تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۲ در بازداشت و زندان به سر میبرد و تمام این مدت از مرخصی نیز محروم بود. وی در تاریخ ۱ بهمنماه ۱۳۹۸، از زندان اوین به زندان تهران بزرگ منتقل شد.
او همزمان با اینکه پس از تغییرات بسیار در روند دادرسی و احکام صادره در حال تحمل دوران محکومیت ۷ سال و شش ماهه خود در زندان تهران بزرگ بود، از بابت دو پرونده جدید که در زندان علیه وی مفتوح شده بود، توسط دادگاه انقلاب تهران به حبس تبعید و جزای نقدی محکوم شد. آقای عربی در پرونده نخست از بابت اتهامات “توهین به مقدسات دینی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری” به ۵ سال حبس و از بابت پرونده دیگرش به اتهام “نشر اکاذیب به قصد تشویق اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام” به ۲ سال حبس، دو سال تبعید به برازجان و ۴ میلیون تومان جزای نقدی و به اتهام “تخریب اموال دولتی” به ۱ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
سهیل عربی در تاریخ ۲۸ شهریورماه ۹۹ به صورت تنبیهی از زندان تهران بزرگ به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد. او در تاریخ ۲۹ مهرماه ۹۹ پس از ۳۳ روز نگهداری در سلول انفرادی طی تماسی تلفنی با خانوادهاش از انتقال خود به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو الف زندان اوین خبر داد. وی نهایتا روز یکشنبه ۱۸ آبانماه ۹۹ با پایان بازجوییها از بازداشتگاه این نهاد امنیتی به یکی از سلولهای انفرادی زندان رجایی شهر کرج (معروف به سوئیت) منتقل شد. وی نهایتا پس از ۹ روز به بند عمومی این زندان منتقل شد. آقای عربی پیشتر نیز در تاریخ ۳ دیماه ۹۹ از طریق ویدئو کنفرانس توسط شعبه ۸ بازپرسی دادسرای شهرری از بابت پروندهای دیگر مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و نهایتا این شعبه قرار منع تعقیب صادر کرد. آقای عربی نهایتا در تاریخ ۲۵ آبانماه امسال پس از آزادی از زندان رجایی شهر کرج به همراه مامور جهت تعیین تکلیف دوران محکومیت تبعید خود به برازجان اعزام شد.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو
هدف ۳- تضمین زندگی سالم و ترویج رفاه برای همه در تمام سنین
هدف ١٦- ترويج جوامع صلح جو و دسترسى به عدالت براى همه و ايجاد نهادهاى مؤثر، پاسخگو و فراگير در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر
ماده ٨- رعايت حقوق انسانى توسط قانون
ماده ٩- عدم توقيف،حبس يا تبعيد غيرقانونى
ماده ۱۰- حق محاکمه قانونی برای همه