وکیل مدافع مهدی محمودیان، فعال مدنی زندانی، از ابلاغ حکم ۷ ماه و ۱۵ روز حبس موکلش با عنوان اتهامی «فعالیت تبلیغی علیه نظام» جهت اجرا به زندان خبر داد.
به گفته بابک پاکنیا، دلیل عمده این عنوان اتهامی به اطلاعرسانیهای مهدی محمودیان درباره پرونده زنده یاد نوید افکاری مربوط است.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از امتداد، بابک پاکنیا وکیل مهدی محمودیان فعال مدنی محبوس در زندان اوین، از ابلاغ حکم ۷ ماه و نیم حبس وی جهت اجرا، به زندان خبر داد.
بابک پاکنیا با اشاره به اینکه این این محکومیت از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” است، گفت: “این حکم از چند ماه پیش، قطعیت پیدا کرده بود اما اخیرا برای اجرا به زندان اعلام و اعمال شد. بیشترین دلیل این عنوان اتهامی به اطلاعرسانیهای مهدی محمودیان درباره پرونده مرحوم نوید افکاری مربوط است”.
وی افزود: “در این پرونده، آقایان معتقد بودند که اقدام مهدی محمودیان، مصداق فعالیت تبلیغی علیه نظام بوده است. به اعتقاد ما اگر چنانچه، موارد اطلاعرسانی شده از سوی موکلم، خلاف واقع بوده که مصداق نشر اکاذیب با عنوان مجرمانه مستقل به خود خواهد بود. اما اگر اطلاعرسانی مهدی محمودیان، نشر اکاذیب نبوده و واقعیات آن پرونده از سوی موکلم مطرح شده که نمیتوان آن را مصداق فعالیت تبلیغی علیه نظام دانست”.
این وکیل دادگستری، خاطرنشان کرد: اقدام آن کسانی که مرتکب آن اشتباهات شدهاند، مصداق بردن آبروی نظام بوده، نه اقدام موکلم که درباره آن اشتباهات، اطلاعرسانی کرده است. موکل من، موضع خاصی در این باره نداشته و معتقد بوده که مطالبی که درباره روند پرونده مرحوم نوید افکاری اطلاعرسانی کرده، خلاف واقع نبوده است.
وی یادآور شد: اگر واقعیاتی که به این طریق اعلام شده، تبلیغ علیه نظام محسوب میشود که ما باید آن کسانی را که مرتکب این اشتباهات بودهاند را محاکمه کنیم. فعالیت تبلیغی علیه نظام، اقدام کسانی است که عمل خلاف قانون را مرتکب شدهاند، نه اقدام برای اطلاعرسانی درباره آن عمل. متاسفانه ما در این باره، جای متهمین را عوض کردهایم.
پاکنیا، همچنین در پایان نیز، عنوان داشت: به هر حال، مهدی محمودیان، یک خبرنگار بوده و اساسا، وظیفه و رسالت او نیز، اطلاع رسانی درباره مسائل است. نباید فرصت نقد را در جامعه بکشیم. اگر واقعا، اعتقاد داریم که عملی، اشتباه بوده و اسباب فعالیت تبلیغی علیه نظام را فراهم کرده، باید مرتکبین آن عمل را محاکمه کنیم، نه کسی را که درباره آن مسئله، اطلاعرسانی کرده است.
مهدی محمودیان شهریورماه ۹۹ توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «فعالیت تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری و از بابت اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» به چهار سال حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و ۲ سال منع خروج از کشور و ۴ ماه خدمات عمومی محکوم شده بود. نهایتا این محکومیت توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد. مصادیق اتهامات آقای محمودیان امضای بیانیه موسوم به ۷۷ نفر و اقدام برای روشن کردن شمع به یاد جان باختگان هواپیمای اوکراینی عنوان شده بود.
مهدی محمودیان در تاریخ ۲۳ مردادماه، به همراه ۸ تن از وکلا و فعالان مدنی از جمله آرش کیخسروی، مصطفی نیلی، محمدرضا فقیهی، محمدهادی عرفانیان کاسب، مریم افرافراز و لیلا حیدری در جریان برگزاری جلسهای در دفتر انجمن حمایت از حقوق شهروندی در تهران بازداشت شدند. علارغم آزادی موقت دیگر بازداشت شدگان، مهدی محمودیان به سبب اجرای دوران محکومیت پیشین خود کماکان در زندان اوین به سر می برد.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف۱۶- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده ۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده ۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده ۱۲-عدم دخالت در احوال شخصی
ماده ۱۸-حق آزادی عقیده
ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی