زندان اردبیل؛ نامه بابک دادبخش به رئیس قوه قضاییه

 


  بابک دادبخش که دوران محکومیت خود را در زندان اردبیل سپری می‌کند، طی نامه ای خطاب به رئیس قوه قضاییه به مفاد پرونده و اتهامات خود اعتراض کرده است.

آقای دادبخش که اخیرا با گذشت ۲ سال از زمان صدور حکم موفق به رویت دادنامه شده است، پیشتر نیز بارها به روند قضایی پرونده خود اعتراض کرده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بابک دادبخش، طی نامه ای خطاب به رئیس قوه قضاییه  به مفاد پرونده و اتهامات خود اعتراض کرده است.

این زندانی امنیتی زندان اردبیل که اخیرا با گذشت ۲ سال از زمان صدور حکم موفق به رویت دادنامه شده است، پیشتر نیز بارها به روند قضایی پرونده خود اعتراض کرده بود.

وی در بخشی از این نامه نوشته است: «چه بگویم که پرونده ام بر اساس شهادت های دروغ جمع آوری شده است. من یک ترقه فروش بیشتر نیستم که به داشتن اسلحه علاقه مندم، بی گناه نیستم اما کم گناهم که با کینه تمام شکنجه شده ام.»

بابک دادبخش ضمن تقاضای بررسی مجدد پرونده خود توسط وزارت اطلاعات افزوده است: «شاکی من پلیس امنیت بود و پرونده من باید در نهادی دیگر مثل وزارت اطلاعات تکمیل میشد ولی پلیس امنیت هرآنچه که خواست کرد.» «حال امیدوارم پرونده ام از طریق وزارت اطلاعات کارشناسی شده و به دیوان عالی کشور جهت فرجام خواهی ارسال شود.»

بابک دادبخش، در آبان ۹۷ توسط ماموران پلیس امنیت تهران بازداشت و به وزارت اطلاعات تحویل داده شد. این زندانی در ایام بازداشت شرایط متفاوتی را در بازداشتگاه‌های مختلف از جمله بازداشتگاه ۲۰۹ زندان اوین و زندان تهران بزرگ سپری کرده است. او همچنین برای مدتی در بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) نگهداری شده است. وی نهایتا در ۲۷ بهمن‌ماه ۹۷ به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد اما به دلیل شرایط نامناسب جسمی و روحی ابتدا به بند بیماران اعصاب و روان و صعب العلاج این زندان و مدتی بعد به سالن ۱۰ بند ۴ این زندان که به سالن زندانیان سیاسی معروف است، منتقل شد.

آقای دادبخش بهمن‌ماه ۹۸ توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و تجمیع احکام از بابت اتهاماتی از جمله حمل و نگهداری سلاح و مهمات به ۴۳ حال حبس تعزیری محکوم شد. که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و تسلیم به رای ۱۶ سال زندان در خصوص او قابل اجرا خواهد بود. وی همچنین از اتهامات “محاربه، افساد فی الارض و اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور” تبرئه شده است.

بنا به تشخیص بیمارستان روانپزشکی رازی (امین آباد) در سال ۹۸ وی به بیماری MDD، اختلال دو قطبی با علائم سایکوتیک مبتلاست با این حال پس از ۲۱ روز نگهداری در این بخش و علیرغم تائید پزشکی قانونی کرج مبنی بر نیاز به درمان و بستری مجددا به زندان رجایی شهر کرج بازگشت.

بابک دادبخش در اردیبهشت ۹۸ طی نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس قوه قضاییه، ضمن تشریح شرایط زندگی و بازداشت خود، اتهامات مطروحه را واهی و ساختگی خوانده و خواهان رسیدگی این مقام قضایی به پرونده‌اش و پایان بی عدالتی شده است. در تاریخ ۵ خردادماه نیز خواهر بابک دادبخش طی نامه ای خطاب به رییس قوه قضاییه، به شرح وضعیت زیستی برادرش خصوصا وضعیت سلامت روان وی پرداخته و معتقد است که وی نه محارب بلکه انسانی منزوی بوده که در خلوت خود دلخوشی‌هایی نیز داشته است و با توجه به اینکه مصداق اتهامات مطروحه در موردش وجود ندارد، بی گناه است. وی در تاریخ ۲۵ خردادماه نیز با نگارش نامه‌ای خطاب به دخترش درد دل کرده و وضعیت زیستی و دلایلی که نهایتا وی را به شرایط کنونی سوق داده است، را شرح می داده بود.

بابک دادبخش ۳۹ ساله، متولد و اهل اردبیل است او که متاهل و پدر دو فرزند بود طی سانحه ای همسر و یکی از فرزندانش را از دست داده است. او پیش از این نیز در سالهای ۸۶ تا ۸۸ در زندان اوین تحمل حبس کرده بود که با غیبت در زمان مرخصی کماکان با پرونده باز روبرو است.

اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:

هدف۱۶- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح 

مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده ۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون 

ماده ۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده ۱۲-عدم دخالت در احوال شخصی 

ماده ۱۸-حق آزادی عقیده

ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی 

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.