ماموران ستاد اجرای فرمان امام جهت مصادره منزل حسن صادقی و فاطمه مثنی مجددا به منزل این شهروندان مراجعه کردند.
اخیرا دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم مصادره منزل این شهروندان را تایید کرده بود. این دو زندانی پیشتر به حکم دادگاه انقلاب علاوه بر مجموع ۳۰ سال حبس به مصادره محل کسب و محل سکونت نیز محکوم شده بودند. در اسفندماه سال ۹۷ محل کسب آنها مصادره شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ماموران ستاد اجرای فرمان امام جهت مصادره منزل حسن صادقی و فاطمه مثنی مجددا به منزل این شهروندان مراجعه کردند.
یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «ماموران به منزل این شهروندان مراجعه کرده و پیشنهاد دادن مبلغی معادل یک چهارم ارزش منزل فعلی آنان را داده اند. پیشنهادی که با مخالفت آنها رو به رو شده است. از سوی دیگر وضعیت سلامتی فاطمه مثنی هم خوب نیست و استرس ناشی از این فشارها حالش را بدتر میکند.»
اخیرا دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم مصادره منزل فاطمه مثنی و حسن صادقی را تایید کرد. ماموران ستاد اجرای فرمان امام نیز چندی پیش جهت مصادره به منزل این شهروندان مراجعه کرده بودند. هرانا سال گذشته در گزارشی از مراجعه این ماموران جهت مصادره منزل خبر داده بود. این منزل، تنها سرپناه فرزندان و مادر سالخورده ۹۰ ساله خانم مثنی است. تنها محل کسب آنها نیز در اسفندماه سال ۹۷ توسط همین ستاد با حکمی مشابه مصادره شده بود. این در حالی است که فردوس محبوبی، مادر خانم مثنی علاوه بر کهولت سن و پوکی استخوان، طی سالهای اخیر ۳ بار تحت عمل جراحی قرار گرفته است.
این زوج در تاریخ ۹ بهمن ۱۳۹۱ در پی برگزاری مراسم ترحیم برای پدر آقای صادقی که از مخالفان حکومت جمهوری اسلامی ایران بود، به صورت خانوادگی به همراه دو فرزند خود بازداشت شدند و همزمان در منزلشان نیز پلمب شد. دختر آنها پس از گذشت سه روز و پسرشان نیز که زیر سن قانونی بود پس از حدود یک ماه و نیم بازداشت و بازجویی از زندان آزاد شدند.
آقای صادقی و خانم مثنی پس از گذشت یک سال بازداشت و بازجویی که حدود ۵ ماه از آن در سلول های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین گذشت با قرار وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه از زندان آزاد شدند.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده برای هر یک از این زندانیان حکم ۱۵ سال حبس تعزیری و مصادره اموال شامل (شش دانگ مغازه و منزل) صادر کرد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر نیز عینا تایید شد.
فاطمه مثنی در تاریخ ۸ مهرماه ۱۳۹۴ جهت اجرای حکم در منزل بازداشت شد و همسرش حسن صادقی نیز در تاریخ ۱۸ بهمن همان سال زمانی که برای ملاقات با همسر خود به سالن ملاقات زندان اوین رفته بود، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.
اکنون حسن صادقی در زندان رجایی شهر کرج نهمین سال از حبس خود را در حالی سپری میکند که درخواست اعاده دادرسی او و همسرش در آبان ماه ۹۷ برای دومین بار در شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی نیازی رد شد. خانم مثنی اردیبهشت ماه امسال در پی وخامت حال و خونریزی روده از زندان اوین به مرخصی درمانی اعزام شد.
لازم به یادآوری است فاطمه مثنی پیشتر و برای نخستین بار در سال ۵۹ و در سن ۱۳ سالگی به همراه مادر خود بازداشت شد و پس از ۳ سال از زندان آزاد شد. در دوران حبس خانم مثنی و مادرشان، سه برادر وی به نامهای علی، مصطفی و مرتضی و همسر یکی از برادرانش اعدام شدند. اتهام آنها محاربه و بغی از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق اعلام شده بود.
حسن صادقی نیز در سال ۶۰ بازداشت و پس از ۶ سال از زندان آزاد شد. آقای صادقی در زمان بازداشت به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و شدت ضربات به حدی بوده که قسمتی از سر دچار فرورفتگی و بروز مشکلات جسمی شده است.
وی به دلیل تحمل شکنجههای اعمال شده در دورههای مختلف بازداشت و همینطور متاثر از شرایط بد زندان به بیماریهای بسیاری از جمله آب سیاه چشم، شکستگی هر دو پاشنه پا، عفونت دستگاه گوارشی و زخم شدید معده مبتلا شده است. با این حال هم اکنون توسط مسئولین زندان بدون هیچ توضیحی از ادامه روند درمان و اعزام وی به مراکز درمانی جلوگیری میشود.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف۱۶- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده ۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده ۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده ۱۲-عدم دخالت در احوال شخصی
ماده ۱۸-حق آزادی عقیده
ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی