در این بیانیه آمده است که هماکنون بیش از یکهزار بهایی در ایران پرونده قضایی دارند و در انتظار صدور رای دادگاه به سر میبرند.جامعه جهانی بهایی میگوید در برخی موارد شهروندان بهایی از زمان بازداشت اولیه تا تشکیل دادگاه و صدور حکم، سالها در وضعیت بلاتکلیف به سر بردهاند.
به گفته جامعه جهانی بهایی، تعیین وثیقههای سنگین و صدور احکام تعلیقی باعث ایجاد فشار روانی بر آنان شدهاست.
مصادره اموال بهاییان، از دیگر مواردی است که جامعه جهانی بهایی از آن انتقاد کرده است.جامعه جهانی بهایی روز ۲۷ بهمنماه نیز با انتشار بیانیهای، نسبت به «روند رو به افزایش» مصادره اموال بهاییان در ایران، ابراز نگرانی کرده بود.
جمهوری اسلامی طی ۴۳ سال گذشته، هزاران بهایی را بازداشت، زندانی و اعدام کرده است.
اغلب این بهاییان با اتهامهایی همچون «جاسوسی»، «اقدام علیه امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام»، به تحمل حبس یا محرومیتهای اجتماعی متعددی محکوم میشوند.
جامعه جهانی بهایی بارها این اتهامها را «بیاساس» نامیده و تاکید کرده است که بهاییان در ایران تنها به دلیل اعتقادات مذهبی خود بازداشت و زندانی میشوند.علاوه بر این، بهاییان از تحصیل در دانشگاههای ایران نیز منع میشوند و طی سالهای اخیر محل کسبوکار شماری از آنان تعطیل و پلمپ شده است.
سازمان ملل متحد و مدافعان حقوق بشر بارها نسبت به «نقض» حقوق اقلیتهای مذهبی در ایران انتقاد کردهاند و از مقامهای جمهوری اسلامی خواستهاند که به تعهدات بینالمللی خود در زمینه حق آزادی عقیده و بیان، پایبند باشند.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، هفته پیش در سخنرانی خود در نشست.شورای حقوق بشر در ژنو، از فشارهای امنیتی بر بهاییان و «تبعیض» علیه آنان به شدت انتقاد کرد.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف۱۶- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده ۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده ۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده ۱۲-عدم دخالت در احوال شخصی
ماده ۱۸-حق آزادی عقیده
ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی