مصطفی نیلی وکیل دادگستری گفت که سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات علی یونسی و امیرحسین مرادی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف روز یکشنبه ۲۸ فروردینماه در دادگاه انقلاب برگزار خواهد شد.
وی همچنین عنوان کرد که متاسفانه به حکم قانون برای تبدیل قرار بازداشت موقت موکلین ما هیچ توجهی نشده و به خانوادهها گفتند که بند عادی جای خوبی نیست و به خاطر صلاح این دو دانشجوی بازداشتی، آنها را در بند ۲۰۹ نگه داشتهایم.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از امتداد، مصطفی نیلی، وکیل علی یونسی و امیرحسین مرادی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف از برگزاری جلسه رسیدگی به پرونده این دو دانشجوی المپیادی در هفته آینده خبر داد.
این وکیل دادگستری در این باره، اظهار داشت: “جلسه بعدی رسیدگی به پرونده علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی بازداشتی دانشگاه شریف که سومین جلسه رسیدگی به پرونده است در روز یکشنبه ۲۸ فروردینماه برگزار خواهد شد. متاسفانه به حکم قانون، مبنی بر تبدیل قرار بازداشت موقت با توجه به گذشت بیش از دو سال از زمان بازداشت هیچ توجهی نشده و بازداشت علی یونسی و امیرحسین مرادی به طور غیرقانونی ادامه دارد.”
نیلی افزود: “مسئولان ارشد دستگاه قضایی بارها در سخنرانیهایشان قضات و بازپرسان را به کمترین استفاده از قرار بازداشت موقت دعوت میکنند، اما در این پرونده شاهد هستیم که حتی به حکم قانون نیز توجهی نمیشود. پیرو درخواست هفته گذشته از رئیس دادگاه انقلاب و تعیین وقت از سوی ایشان، دیروز دوشنبه، وکلا به همراه خانوادههای این دو جوان به حوزه ریاست دادگاه انقلاب مراجعه داشتیم که بعد از دو ساعت معطلی، گفته شد که ریاست دادگاه انقلاب در ابتدا، خانوادهها و سپس وکلا را برای ملاقات میپذیرد.”
این وکیل دادگستری ادامه داد: حضور خانوادهها با جلسهای بیش از یک ساعته با رئیس دادگاه انقلاب همراه بود که متاسفانه هیچ پاسخی به درخواست قانونی تبدیل قرار بازداشت موقت در این جلسه داده نشد. بعد از خروج خانوادهها، ما بنای مطرح کردن درخواست قانونی خود را داشتیم که رئیس دادگاه از ملاقات با وکلای پرونده امتناع کرد. مسئول دفتر ریاست دادگاه انقلاب به نقل از ایشان گفت که هیچ صحبتی با وکلا ندارم و همه حرفها را با خانوادهها مطرح کردهام.”
.
مصطفی نیلی بیان داشت: بنا بر گفته خانوادهها، شخص دیگری به جز رئیس دادگاه انقلاب در این جلسه حضور داشته که در ابتدای کار، برخورد بدی با خانوادهها کرده و جلسه، حالت بازجویی داشته است! خانوادهها گفتند که وقتی به این نحوه برخورد اعتراض کردیم، روش صحبت را تغییر دادند ولی باز هم به درخواست اصلی که، تبدیل قرار این دو جوان بود، هیچ پاسخی داده نشد.”
به گفته وی، متاسفانه، این بیتوجهی به قانون، همچنان ادامه داشته و با توجه به تعیین سریع وقت رسیدگی به نظر میرسد که بنای تن دادن به این امر قانونی را ندارند. وقتی خانوادهها گفتهاند که چرا این دو جوان را بعد از دو سال به بند عادی نمیفرستید و همچنان در بند امنیتی ۲۰۹ نگهداری میکنید، پاسخ داده شده که بند عادی جای خوبی نیست و به خاطر صلاح بچهها، آنها را در بند ۲۰۹ نگه داشتهایم! در این پرونده، ضابطین تاکید داشتهاند که این دو جوان تا زمان صدور رای قطعی باید در بند ۲۰۹ نگهداری شوند و متاسفانه دستگاه قضایی به این خواسته تن داده و در جواب اعتراض دائمی این دو دانشجو، خانوادههای آنها و وکلا مبنی بر خروج ایشان از بند ۲۰۹ چنین توجیهاتی را مطرح میکنند.”
علی یونسی، دانشجوی مهندسی کامپیوتر و امیرحسین مرادی، دانشجوی فیزیک دانشگاه صنعتی شریف در تاریخ ۲۲ فروردین ۹۹ توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند. گفته میشود بازداشت این دانشجویان، توسط ماموران لباس شخصی، بدون ارائه حکم قضایی و همراه با ضرب و شتم صورت گرفته است.
غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه ایران در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۹۹ این دانشجویان را به همکاری با مجاهدین خلق متهم کرد.
چندی بعد آیدا یونسی، خواهر علی یونسی با انتشار ویدئویی در فضای مجازی این اتهامات را تکذیب کرده و دلیل مطرح شدن آن را سابقه زندان پدر و مادر خود در دهه شصت عنوان کرد. شهریورماه ۹۹ آیدا یونسی از فشار بر برادر خود برای انجام اعترافات تلویزیونی خبر داد. آبانماه ۹۹ علی یونسی به کرونا مبتلا شده و مدتی بعد پس از بهبودی به سلول چند نفره بازگردانده شد.
در خصوص این دانشجویان گفتنی است که امیرحسین مرادی، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری سال ۹۶ و علی یونسی، برنده مدال نقره المپیاد نجوم کشوری سال ۹۵ و مدال طلای المپیاد نجوم سال ۹۶ است. همچنین، علی یونسی با کسب مدال طلا در دوازدهمین المپیاد جهانی نجوم و اخترفیزیک که در چین برگزار شد، برای ایران افتخار آفریده است.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف۱۶- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده ۱: همه برابر بدنیا می آیند
ماده ۶ : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده ۸-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده ۹-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده ۱۸-حق آزادی عقیده
ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا