مصطفی نیلی: علیرغم گذشت ۸ روز، داروهای نرگس محمدی هنوز تحویل داده نشده

 


 مصطفی نیلی، وکیل مدافع نرگس محمدی از عدم تحویل داروهای موکلش در زندان قرچک ورامین خبر داد.

این امر علیرغم دستور پزشکان مبنی بر استفاده مرتب از داروی پلاویکس به علت وجود استنت در رگ اصلی قلبش است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از امتداد، مصطفی نیلی، وکیل مدافع نرگس محمدی از عدم تحویل داروهای موکلش در زندان قرچک ورامین خبر داد.

آقای نیلی در این گفت و گو اظهار داشت: موکل من، سه شنبه هفته گذشته در حالی که قصد بازگشت به زندان را داشت، توسط ماموران دادستانی دستگیر شد. البته، پیش از اینکه ماموران دادستانی در منزل ایشان حاضر شوند، نیروهای وزارت اطلاعات در محل حاضر و بدون حکم قضایی قصد بازرسی منزل و ضبط وسائل الکترونیکی این زندانی سیاسی را داشتند که این مسئله با مقاومت موکلم اتفاق نیفتاد. پس از این، موکلم را به دادسرای امنیت منتقل می‌کنند در این دادسرا، تاکید نیروهای امنیتی بر این بوده که ایشان باید به بند ۲۰۹ منتقل شود. با توجه به اینکه دستور قضائی وجود نداشته و موکلم در حال گذراندن دوران حبس خود در زندان قرچک است و باید به این زندان باز می‌گشته، مسئول اجرای احکام دادسرای ناحیه ۳۳ تن به خواسته غیرقانونی نیروهای امنیتی نداده و نرگس محمدی در نهایت به زندان قرچک منتقل می‌شود.

این وکیل دادگستری در خصوص محرومیت خانم محمدی از دریافت داروهایش گفت: در حال حاضر از بازگشت موکلم به زندان قرچک، حدود ۸ روز گذشته و با توجه به اینکه خانم محمدی، آنژیو قلب داشته و در یکی از رگ‌های اصلی قلب او، استند کار گذاشته شده، باید حتما داروهای قلبی خود را به طور مستمر مصرف کند. در هنگام بازداشت، موکلم نسخه پزشک را به همراه داشته و به مامور بازداشت اعلام کرده که این نسخه باید تهیه شود. مامور بازداشت نیز، قول مساعد در این زمینه می‌دهد اما، متاسفانه این کار صورت نمی‌گیرد و هنگام حضور در زندان هم، پیگیری‌های صورت گرفته موکلم نشان داد که هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است. بعد از اینکه موکلم تماس گرفته و عنوان کرد که داروهایش، هنوز به دست او نرسیده، من به عنوان وکیل ایشان در روز دوشنبه، نزد پزشک مراجعه و پس از تهیه داروها، آن را به زندان قرچک تحویل دادم. اما تا همین لحظه (عصر سه‌شنبه) که خانم محمدی با من تماس گرفت، گفت که این داروها، هنوز به او تحویل نشده است.

آقای نیلی در ادامه افزود: با توجه به وضعیت بیماری و درمانی ایشان و البته، تاکید پزشکان بر مصرف به موقع داروها، هرگونه تاخیر یا عدم مصرف آن، می‌تواند روند درمان را بلااثر کرده و حتی سلامت موکلم را با خطر مواجه کند. از طرفی، شب گذشته ، حال موکلم بد شده و با توجه به اینکه امکان راه رفتن به تنهایی را هم نداشته است با ویلچر به بهداری زندان منتقل می‌شود و پس از تزریق آمپول و بهبودی نسبی به بند برمی‌گردد. اما با توجه به این مسائل، هنوز داروهای ایشان که توسط خود ما تهیه و تحویل زندان شده، هنوز به دست موکلم نرسیده است.

وی در پایان از احتمال گشایش پرونده جدیدی خبر داده و عنوان کرد: شب گذشته به خانم محمدی اعلام شده که به مرکز قضائی اعزام خواهد شد و صبح که جویای موضوع احضار و مرجع احضارکننده خود شده، اطلاعاتی به موکلم نداده‌اند. خانم محمدی هم عنوان کرده که با توجه به اینکه باید بر اساس قانون، میان ابلاغ و احضار در مرحله دادسرا حداقل ۵ روز فاصله باشد و همچنین با در نظر گرفتن عدم اطلاع وکیل از اعزام انصراف می‌دهد. مشخص نیست که پرونده جدیدی برای موکلم باز شده یا قصد انتقال ایشان به بندهای امنیتی را دارند.

روز سه شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۱، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و عالیه مطلب زاده فعال حقوق زنان بازداشت و به زندان قرچک ورامین منتقل شدند. هرانا پیشتر در گزارشی از محرومیت این شهروندان از دریافت دارو خبر داده بود.

هرانا اسفندماه ۹۹ در گزارشی از احضار این فعال حقوق بشر به دادسرای اوین خبر داده بود، خانم محمدی با انتشار نامه‌ای سرگشاده در این خصوص گفته بود که “به هیچ عنوان در هیچ مرحله‌ای از این رسیدگی شرکت نکرده و از رای صادره از سوی محاکم قوه قضائیه در این پرونده تبعیت نکرده و قطعاً سرپیچی خواهم نمود”. نرگس محمدی خردادماه امسال بابت این پرونده توسط شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق انتشار بیانیه (بیانیه مبارزه با اعدام)، تحصن در دفتر زندان، تمرد از ریاست و مقامات زندان (برای پایان دادن به تحصن اعتراضی)، تخریب شیشه‌ها، افترا و ایراد ضرب و جرح” به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد. وی مهرماه ۱۴۰۰ طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد.

نرگس محمدی در تاریخ ۲۵ آبان‌ماه ۱۴۰۰، در جریان برگزاری مراسم یادبود دومین سالگرد جانباختن ابراهیم کتابدار، از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸ توسط نیروهای امنیتی در کرج بازداشت شد. وی در تاریخ ۱ آذرماه جهت تفهیم اتهام به دادسرای اوین اعزام شده و مجدد به سلول انفرادی بازگردانده شده بود. وی نهایتا از این بازداشتگاه امنیتی به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

خانم محمدی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۸ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، ۲ سال تبعید و سایر محرومیت‌های اجتماعی محکوم شده بود. این حکم به دنبال عدم ارائه درخواست تجدیدنظر توسط او از سوی دادگاه انقلاب تهران قطعی و در زندان به او ابلاغ شد.

نرگس محمدی در تاریخ ۳ اسفندماه ۱۴۰۰، از زندان قرچک ورامین به مرخصی درمانی اعزام شد. خانم محمدی پیشتر در پی “مشکلات تنفسی” از زندان به بیمارستان اعزام و برای رفع گرفتگی یکی از عروق قلب تحت عمل جراحی قرار گرفته و مجددا به زندان بازگردانده شده بود.

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.