افشین حسین پناهی، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، افشین حسین پناهی، توسط دادگاه انقلاب سنندج به حبس محکوم شد.
بر اساس این حکم که به صورت غیابی صادر و روز شنبه ۱۷ اردیبهشتماه به آقای حسین پناهی ابلاغ شده است، شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی “سعیدی” او را به اتهام “تبلیغ علیه نظام و به نفع یکی از گروه های مخالف نظام” به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.
وی پیشتر در تاریخ ۳۰ آذر ۱۴۰۰، به دلیل شرکت در مراسم سوگواری حیدر قربانی، زندانی سیاسی اعدام شده، به اداره اطلاعات سنندج احضار و ساعاتی مورد بازجویی قرار گرفته بود. همچنین مورخ ۱۸ آبان ماه ۱۴۰۰ نیز طی ابلاغیه ای به شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سنندج احضار شده بود.
وی پیش از نیز سابقه بازداشت و زندان را به دلیل فعالیتهای خود داشته است. وی در تاریخ ۵ تیرماه ۹۶ پس از بازداشت برادرش، رامین حسین پناهی زندانی سیاسی اعدام شده در زندان رجایی شهر کرج، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت شد.
او در آبانماه سال ۹۶ توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی به اتهامات “تبلیغ علیه نظام و همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام از طریق مشارکت در برگزاری مراسم نوروز” به هشت سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم نهایتا در فروردین ماه سال ۹۷ توسط دادگاه تجدید نظر استان کردستان تائید و به وی ابلاغ شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۶ سال حبس تعزیری برای وی قابل اجرا بود.
آقای حسین پناهی نهایتا در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ پس از تحمل نزدیک به ۳ سال حبس به صورت زودهنگام از زندان سنندج آزاد شد.
وی همچنین در سال ۹۰ در جریان پیگیری پرونده مرگ برادرش ”اشرف حسین پناهی” که آن را مشکوک خانده بود، به اتهام ”فعالیت تبلیغی علیه نظام” بازداشت و به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. او نهایتا با پایان یافتن مدت محکومیتش از زندان آزاد شد.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند
ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده 18 و 19-حق آزادی عقیده و بیان
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا