گزارشی از آخرین وضعیت شش شهروند بهائی در زندان عادل آباد شیراز

 

 شش شهروند بهائی به نام‌های شهناز ثابت، صدیقه اقدسی، بهروز فرزندی، قاسم معصومی، فرهام ثابت و فرزان معصومی، دوران محکومیت خود را در زندان عادل آباد شیراز سپری میکنند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شهناز ثابت، صدیقه اقدسی، بهروز فرزندی، قاسم معصومی، فرهام ثابت و فرزان معصومی، شهروندان بهائی دوران محکومیت خود را در زندان عادل آباد شیراز سپری میکنند.

صدیقه اقدسی در حالی که مدتی قبل، پس از آنکه از زندان به بیمارستان منتقل شد، دچار سکته قلبی شده و پس از ۴ روز بستری در بخش ccu و علیرغم نیاز به رسیدگی مناسب پزشکی، مجددا راهی زندان شده است. از سوی دیگر شهناز ثابت به بیماری‌های متعددی از جمله کمر درد و سنگ کلیه مبتلاست. همچنین بهروز فرزندی که از مجروحان و اسرای سابق جنگ ایران و عراق است بیش از ۲۵ سال گذشته را به دلیل بیماری قلبی و مشکلات عصبی و شنوایی ناشی از موج انفجار در جنگ تحت مراقبت های پزشکی بوده است. مشکلات جسمی و بیماری این شهروندان باعث افزایش نگرانی خانواده آنان شده است.

فرهام ثابت و فرزان معصومی در سال ۹۵ توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند. آنان خردادماه ۹۹ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سید محمود ساداتی از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام” هر یک به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شدند. این محکومیت در مرحله تجدیدنظر به ۲ سال زندان برای هر یک تقلیل یافت. این شهروندان نهایتا در تاریخ ۳ بهمن‌ماه جهت تحمل حبس راهی زندان عادل آباد شیراز شدند.

شهناز ثابت در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. مامورین پیش از بازداشت ضمن تفتیش منزل، تعدادی از لوازم شخصی وی را ضبط کرده و با خود بردند. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات خانم ثابت همراه با چند شهروند بهائی دیگر روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۹ برگزار شد. خانم ثابت نهایتا اواخر اردیبهشت‌ماه ۹۹ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز به ریاست قاضی سید محمود ساداتی از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام و عضویت در گروه‌های مخالف نظام به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. پس از اعتراض به رای صادره، پرونده خانم ثابت به دادگاه تجدیدنظر ارجاع داده شد و اواخر تیرماه ۹۹، دادگاه تجدیدنظر استان فارس وی را به ۲ سال حبس تعزیری محکوم کرد.

خانم ثابت در تاریخ ۲۱ مهرماه ۹۹ بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت خود به زندان عادل آباد شیراز منتقل و در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه ۹۹، پس از قبول درخواست اعاده دادرسی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد. وی اسفندماه ۱۴۰۰ علیرغم ثبت مجدد درخواست اعاده دادرسی بازداشت و جهت اجرای حکم به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.

 صدیقه اقدسی، بهروز فرزندی و قاسم معصومی در تاریخ ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۰ به همراه عالیه فروتن، سیامک هنرور و سعید اتحاد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به سلول های انفرادی بازداشتگاه های نیروی انتظامی تحت نظر اطلاعات سپاه و بازداشتگاه وزارت اطلاعات شیراز منتقل شدند. آنان نهایتا در اردیبهشت ماه با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

این افراد آبان ماه ۱۴۰۰ توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز هر یک از بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۷ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و از بابت اتهام عضویت در گروه های معاند نظام به ۳۱ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری محکوم شدند. محکومیت آقای فرزندی و معصومی در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شده و ۲۵ ماه از حکم خانم اقدسی و خانم فروتن به حالت تعلیق در آمده است. این شهروندان در تاریخ ۱۶ اسفندماه ۱۴۰۰ جهت تحمل دوران محکومیت بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شدند. بازداشت این شهروندان پس از احضار به دادگاه انقلاب به بهانه پاره ای از توضیحات و بدون ابلاغ اجرای احکام صورت گرفته بود.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:

هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح 

مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند

ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی

ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون 

ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی 

ماده 18-حق آزادی عقیده

ماده 19- حق آزادی بیان

ماده 22-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی

ماده 25: حق خوراک، مسکن و مراقبت های طبی و خدمات لارم اجتماعی برای همه

ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا 

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.