سازمان عفو بینالملل در یک فراخوان فوری خواستار آزادی ابراهیم بابایی شد.این سازمان گفته که این فعال سیاسی چهار ماه است به صورت “قهری” ناپدید شده است.سازمان عفو بینالملل در فراخوانی که سهشنبه ۱۳ اردیبهشت (۳ مه) در شبکههای اجتماعی منتشر کرده خواسته است که وضعیت و محل نگهداری ابراهیم بابایی، فعال سیاسی "فورا روشن” شود.
این سازمان با اعلام بیخبری از وضعیت این فعال سیاسی با گذشت چهار ماه گفته ابراهیم بابایی در حالی که تلاش داشته "برای گریز از مجازات زندان” ایران را ترک کند و "به عنوان پناهنده وارد ترکیه شود” ناپدید شده است.آخرین ارتباط ابراهیم بابایی با خانواده و نزدیکانش در تاریخ ۳۰ آذر (۲۱ دسامبر) سال گذشته از شهر ماکو در استان آذربایجان غربی انجام شده است. در حالی که او منتظر بوده تا زمان حرکت به سمت مرز ترکیه از سوی قاچاقچیان به او اعلام شود.
اما از آن زمان تا کنون دیگر خبری از او به دست کسی نرسیده و قاچاقچیان به خانوادهاش اطلاعات ضد و نقیضی در مورد سرنوشت او دادهاند.
عفو بینالملل با تاکید بر اینکه این "الگوی ناپدیدسازی قهری مخالفان و دگراندیشان" از سوی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ایران سابقه داشته: اعلام کرده است که خانواده این فعال سیاسی در پیگیریهای خود از ماموران اطلاعاتی مطلع شدهاند که ابراهیم بابایی "زنده" است و در یکی از بازداشتگاههای مخفی موسوم به "خانه امن” نگهداری میشود.
این سازمان حقوق بشری در انتها با اشاره به "ارتکاب جنایت و نقض جدی” حقوق دگراندیشان در "خانههای امن" یادآور شده که در گذشته شکنجه و سایر بدرفتاریها در این اماکن برای گرفتن "اعتراف اجباری" را مستند کرده است.
حدود دو ماه پیش شیما بابایی فرزند این فعال سیاسی گفته بود که "شواهد نشان میدهد جمهوری اسلامی پدرش را ربوده" است.
این فعال حقوق بشر با انتشار ویدئویی در شبکههای اجتماعی اعلام کرد که ماموران امنیتی ایران با سناریوی دروغین مرگ پدرش، قصد داشتهاند او را به ترکیه بکشانند و بربایند.
ابراهیم بابایی یکی از بازداشتیهای اعتراضات سال ۱۳۸۸ بود که بعد از تحمل ۴۴ ماه حبس آزاد شد. حکم ۷۴ ضربه شلاق نیز در مورد او اجرا شده است.
ربودن مخالفان حکومت ایران و انتقال آنها به ایران سابقه طولانی دارد. طی دو سال گذشته مقامات ایرانی دست کم سه مخالف حکومت ایران در خارج از این کشور را ربودهاند.
روحالله زم، مخالف شناختهشده جمهوری اسلامی را که در پاریس زندگی میکرد، در عراق دستگیر و پس از انتقال به ایران محاکمه و اعدام کردند.
جمشید شارمهد، ایرانی تبعه آلمان و حبیب فرجالله چعب (معروف به حبیب اسیود)، با تابعیت ایرانی و سوئدی، در خارج از ایران گرفتار و به داخل این کشور منتقل شدهاند.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف۱۶- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده ۱: همه برابر بدنیا می آیند
ماده3: حق حیات
ماده ۶ : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده ۲۲-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا