به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هفت شهروند مسیحی توسط دادگاه انقلاب به حبس محکوم شدند.
بر اساس ابلاغیهای که روز سهشنبه ۱۷ خردادماه، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و به ایمان سلیمانی وکیل مدافع شماری از این شهروندان ابلاغ شده است، ژوزف شهبازیان به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، محرومیت از حقوق اجتماعی، منع خروج از کشور و منع عضویت در دسته جات و گروه ها و تبعید محکوم شده است. همچنین مینا خواجوی و ملیحه نظری هر یک به ۶ سال حبس، معصومه قاسمی و فرهاد خزایی هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند. سالار اشراقی مقدم و سمیه صادق نیز هر یک به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شدند. محکومیت خانم صادق به جزای نقدی به مبلغ ۴۰ میلیون تومان تبدیل شده است.
این شهرودان به مواردی از جمله “تشکیل دسته و گروه غیرقانونی با هدف برهم زدن امنیت کشور، اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ مسیحیت تبشیری و تشکیل کلیسای خانگی” متهم شده اند.
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان مسیحی در تاریخ ۸ خرداد امسال در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شده بود.
از میان این شهروندان ژوزف شهبازیان شهروند ۵۷ ساله ارمنی تبار تیرماه سال ۹۹ به همراه شماری از نوکیشان مسیحی در یک مراسم دینی در منطقه یافت آباد تهران بازداشت شده بود. مرداد همان سال آقای شهبازیان با قرار وثیقه دو میلیارد تومانی به طور موقت آزاد شد. سمیه صادق و مینا خواجوی قمی نیز بازداشت و مدتی بعد با قید وثیقه به طور موقت آزاد شدند.
همچنین معصومه قاسمی شهروند مسیحی و مادر سمیه (سونیا) صادق، پیشتر در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۹ زمانی که یک روز پس از بازداشت فرزندش جهت کسب اطلاع از وضعیت وی به دادسرای زندان اوین مراجعه کرده بود، توسط ماموران بازداشت و به بازداشتگاه یک نهاد امنیتی در این زندان منتقل شد. این دو نوکیش مسیحی در تاریخ ۱۹ تیرماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.
ملیحه نظری، نوکیش مسیحی نیز پیشتر در تاریخ ۱۰ تیرماه سال ۹۹ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و در تاریخ ۱ مرداد در پی ناتوانی در تامین قرار وثیقه از زندان اوین به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او نهایتا اوایل شهریور ماه سال ۹۹ با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان قرچک ورامین آزاد شد.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند
ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده 18 و 19-حق آزادی عقیده و بیان
ماده 22-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
ماده 25: حق خوراک، مسکن و مراقبت های طبی و خدمات لارم اجتماعی برای همه
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا