قرار بازداشت جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.
وی کماکان از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود نیز محروم است. آقای ابراهیمی علیرغم گذشت ۶۵ روز از زمان دستگیری، هم اکنون در بند ۲۴۰ زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، قرار بازداشت جعفر ابراهیمی، فعال صنفی معلمان تمدید شد.
یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفت: «قرار بازداشت آقای ابراهیمی برای سومین بار و به مدت یک ماه دیگر تمدید شده است. این در حالیست که وی کماکان از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود نیز محروم است؛ امری که منجر به افزایش نگرانی خانواده اش شده است.»
اوایل تیرماه امسال، خانواده آقای ابراهیمی به همراه خانواده ۹ فعال صنفی و کارگری بازداشتی دیگر، با نوشتن نامه ای سرگشاده نسبت به تداوم بازداشت این افراد اعتراض کردند. آنها در این نامه خواستار “توقف فوری پروندهسازی های دروغین علیه آنها” و آزادی بی قید و شرط عزیزانشان شدند.
در تاریخ ۲۴ خردادماه، جعفر ابراهیمی به همراه دو تن از فعالین صنفی دیگر به نامهای محمد حبیبی و رسول بداقی، به سلول های انفرادی بند ۲۴۰ این زندان منتقل شدند. این افراد به همراه تنی دیگر از فعالین صنفی معلمان به نام علی اکبر باغانی در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بودند.
پیشتر هرانا طی گزارشی از تداوم کارشکنی ماموران وزارت اطلاعات مبنی بر ممانعت از آزادی موقت جعفر ابراهیمی علیرغم گذشت دو هفته از صدور دستور و تودیع قرار وثیقه خبر داده بود. آقای ابراهیمی قرار بود که در تاریخ ۸ خردادماه امسال با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین آزاد شود؛ امری که با کارشکنی نیروهای امنیتی تاکنون میسر نشده است.
یک منبع مطلع در این خصوص به هرانا گفته بود: «قرار وثیقه آقای ابراهیمی تودیع شده و نامه آزادی حتی به بازداشتگاه ۲۰۹ هم فرستاده شده اما بازجوی وزارت علیرغم دستور بازپرس مانع از آزادی او شده است. حالا این نگرانی وجود دارد که به همین بهانه تا زمان اجرای حکم این فعال صنفی را در بازداشت نگهدارند.»
در آستانه هفته معلم در ایران شماری از فعالین صنفی توسط نهادهای امنیتی احضار و تعدادی نیز بازداشت شدند. روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته کشور در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان در مقابل ادارات آموزش و پروش در بیش از ۴۰ شهر دست به تجمع زده و شماری از فعالین صنفی نیز بازداشت شدند. هرانا پیشتر در گزارشی جامع به اعتراضات معلمان و فرهنگیان کشور در اردیبهشتماه امسال پرداخته بود.
هرانا در تاریخ ۳ خردادماه طی گزارشی به شرح آخرین وضعیت و تداوم بازداشت این شهروندان پرداخته بود.
جعفر ابراهیمی، معلم و عضو کانون صنفی معلمان تهران است. او پیش از این نیز به دلیل فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی در دیماه سال گذشته توسط دادگاه انقلاب کرج به ۴ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند
ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده 18 و 19-حق آزادی عقیده و بیان
ماده 22-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
ماده 25: حق خوراک، مسکن و مراقبت های طبی و خدمات لارم اجتماعی برای همه
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا