شعبان محمدی، فعال صنفی معلمان علیرغم گذشت حدود سه ماه از زمان دستگیری کماکان در زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.
آقای محمدی باوجود مشکلات پزشکی در زمینه دستگاه گوارش، روده و کلیه از رسیدگی مناسب پزشکی و دسترسی به داروهای خود محروم مانده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، امروز شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۱، شعبان محمدی، فعال صنفی معلمان علیرغم گذشت حدود سه ماه از زمان دستگیری کماکان در زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.
این فعال صنفی طی تماسی که با همسر خود داشته از نامناسب بودن وضعیت سلامتی خود خبر داده است. به گفته همسر آقای عبدی، “وی با مشکلاتی در زمینه دستگاه گوارش٬ روده و کلیههای خود روبهرو بوده و نیاز دارد در اسرع وقت تحت درمان قرار بگیرد. او همچنین در زندان به داروهای تخصصی خود دسترسی ندارد؛ داروهای جدیدی برای وی تجویز کرده اند که حال عمومی وی را بدتر کرده است. بعلاوه آقای عبدی در این مدت در زمینه بینایی نیز دچار مشکلاتی شده است.”
روز جمعه ۲۴ تیر ۱۴۰۱، شعبان محمدی، فعال صنفی معلمان به بند عمومی زندان اوین منتقل شد. این شهروند در تاریخ ۱۱ اردیبهشتماه امسال به همراه دو تن دیگر از فعالین صنفی به نام های اسکندر لطفی و مسعود نیکخواه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج منتقل شد. این فعالین صنفی از زمان دستگیری دست به اعتصاب غذا زدند.
هرانا در تاریخ ۳ خرداد ماه امسال، طی گزارشی به شرح تداوم بازداشت و بلاتکلیفی شعبان محمدی در بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج پرداخته بود.
وی روز شنبه ۱۴ خردادماه ۱۴۰۱، طی یک تماس تلفنی از انتقال خود به زندان اوین خبر داد.
همچنین چندی پیش از این تلویزیون دولتی ایران با انتشار گزارشی بازداشت دو تبعه فرانسوی را به تجمعات اعتراضی اخیر معلمان در کشور نسبت داده و شعبان محمدی و سه فعال صنفی معلمان دیگر را با این دو نفر مرتبط دانسته بود. گزارشی که با واکنش فعالین صنفی معلمان و انتشار چندین بیانیه از سوی آنان در محکومیت این اقدام مواجه شد.
آقای محمدی پیشتر در تاریخ ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد. وی پس از چندی از بازداشتگاه اداره اطلاعات مریوان به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج و نهایتا مورخ ۳ اسفندماه ۱۴۰۰، به زندان مریوان منتقل شده بود.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند
ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده 18 و 19: حق آزادی عقیده و بیان
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا