عفیف نعیمی، شهروند بهائی ساکن کرج علیرغم گذشت ۵ روز از زمان دستگیری کماکان در بازداشت و بی خبری بسر میبرد.
بی اطلاعی از وضعیت این شهروند بهائی که از بیماری قلبی رنج میبرد، به افزایش نگرانی خانواده و نزدیکان وی منجر شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۱۴ مردادماه ۱۴۰۱، عفیف نعیمی شهروند بهائی ساکن کرج کماکان در بازداشت و بی خبری بسر میبرد.
پیشتر سعید دهقان وکیل دادگستری با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود ضمن انتشار این خبر نوشته بود: “در میان بهائیان بازداشت شده، فقط محل نگهداری عفیف نعیمی معلوم نیست. در حالیکه او در دوران حبس قبلی اش بارها در بیمارستان قلب تهران بستری شده بود و درخواست ما برای عدم تحمل کیفر حبس هم بارها از سوی پزشکی قانونی تایید شده بود، اما مقامات امنیتی به تبدیل مجازاتش مخالفت میکردند.”
روز یکشنبه ۹ مردادماه، عفیف نعیمی شهروند بهائی ساکن کرج توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند. همچنین منازل و محل کار این شهروند توسط ماموران امنیتی تفتیش شده و برخی از لوازم شخصی وی از جمله تلفن همراه، لوازم الکترونیک، و آثار مربوط به آئین بهائی ضبط شده است.
این بازداشت در جریان موج جدید برخورد نهادهای امنیتی با شهروندان بهائی صورت گرفته است. روز یکشنبه ۹ مرداد، ۷ شهروند بهائی در شهرهای مختلف ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و منازل دستکم ۳۷ شهروند بهائی دیگر مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت. بعد از این اقدامات، همزمان با انتشار اطلاعیه وزارت اطلاعات، صدا و سیمای جمهوری اسلامی با انتشار ویدیویی شهروندان بهائی بازداشت شده را به جاسوسی، نفوذ در مهدکودکها و ترویج بی حجابی در کشور متهم کرد. به گفته سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل “گزارشات منتشر شده توسط جمهوری اسلامی در رسانه ها، مجددا ثابت کرد که شهروندان بهائی در ایران صرفاً به دلیل اعتقادات دینی خود تحت آزار و اذیت سیستماتیک قرار می گیرند.”
عفیف نعیمی از اعضای سابق مدیران جامعه بهائی ایران موسوم به “یاران ایران” است که پیشتر سابقه محکومیت و تحمل حبس طولانی مدت دارد.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیآن را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.