عدم رسیدگی پزشکی؛ گزارشی از آخرین وضعیت نرگس ادیب در زندان اوین

 


 نرگس ادیب، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کند.

خانم ادیب که از مشکلات متعدد پزشکی همچون ارتروز زانو و دیسک کمر حاد رنج می‌برد، علیرغم تاکید پزشکی قانونی مبنی بر ناتوانی این زندانی در تحمل حبس، تاکنون از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده و با کارشکنی مسئولان کماکان در حال تحمل حبس است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نرگس ادیب، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری می‌کند.

یک منبع مطلع از وضعیت خانم ادیب با بیان اینکه وی از مشکلات متعدد پزشکی همچون ارتروز زانو و دیسک کمر رنج میبرد، به هرانا گفت: “علیرغم تاکید پزشکی قانونی مبنی بر ناتوانی این زندانی در تحمل حبس، مسئولین زندان از انجام مراحل قانونی و تبعیت از توصیه پزشکی قانونی در خصوص وضعیت این زندانی سر باز میزنند. او بیش از دو سال است که در زندان محبوس بوده و طی این مدت تنها ۱ بار به مدت ۵ روز به مرخصی درمانی اعزام شده است.”

اوائل مردادماه سال گذشته، هرانا طی گزارشی از عدم رسیدگی پزشکی مناسب نسبت به وضعیت نرگس ادیب در زندان اوین خبر داده بود.

خانم ادیب (ادیبی) در تاریخ ۲۰ تیرماه ۹۶ توسط ماموران وزارت اطلاعات در تهران بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. وی در تاریخ ۱۰ مردادماه همان سال با پایان مراحل بازجویی و تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

در تاریخ ۸ آبان‎ماه ۹۶ نرگس ادیب توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده از بابت اتهامات اجتماع و تبانی، توهین به رهبری، توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام، مجموعا به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.

این حکم در تاریخ ۲ اردیبهشت ۹۹ توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی بابایی به ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.

وی نهایتا تیرماه سال ۹۹ پس از حضور در شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین به ریاست قاضی محمدمهدی براعه بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

نرگس ادیب، فرزند حسین، ۵۹ ساله، مادر دو فرزند و سرپرست خانواده است.

اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:

هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح 

مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند

ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی

ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون 

ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده 18 و 19: حق آزادی عقیده و بیان 

ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا 

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.