خبرنگار یک روزنامه در ایران مورد حمله ماموران حراست دانشگاه علوم پزشکی بهشتی قرار گرفته است. انجمن صنفی روزنامهنگاران تهران این اقدام را پیامد بیاعتنایی مسئولان کشور به حقوق رسانهها و روزنامهنگاران توصیف کرده است.
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران در یک اطلاعیه در کانال تلگرامی خود از ضرب و شتم یک خبرنگار زن به هنگام تهیه گزارش در مورد واکسیناسیون در مجموعه ساعی ابراز تاسف کرده است.
بنا بر این اطلاعیه فائزه مومنی، خبرنگار روزنامه صبح نو روز دوشنبه، ۲۷ اردیبهشت، در جریان تهیه گزارش یادشده، پس از مصاحبه با چند نفر از کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان بهشتی از سوی ماموران حراست بیمارستان متوقف شده و مورد بازخواست قرار میگیرد.
مقاومت خانم مومنی در برابر خواست غیرقانونی اعضای حراست در تحویل وسایل خبرنگاری خود ضرب و شتم خبرنگار و شکستگی دست او و متعاقباَ جراحی این دست را در پی آورده است. مامور حراست وسایل خانم مومنی را نیز به زور از او میگیرد و مصاحبههای انجام شده توسط او را پاک میکند.
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران با محکومکردن شدید این واقعه، آن را "یکی از بدترین تعرضهایی که بطور کاملاً غیرقانونی علیه یک خبرنگار رخ داده" توصیف کرده و آن را "نمودی از تشدید عدم امنیت حرفه روزنامهنگاری در ایران" دانسته است.
در اطلاعیه همچنین آمده است: «بیاعتنائی مسئولان کشوری به حقوق رسانهها و روزنامهنگاران و تعدد موارد نقض امنیت حرفه روزنامهنگاری به صورتهای مختلف به حدی رسیده است که هرکس به خود اجازه میدهد چنین رفتار مجرمانه، سخیف و تهاجمی را نسبت به یک خبرنگار انجام دهد.»
این انجمن از مسئولان دانشگاه شهید بهشتی خواسته است که بار فتار غیرقانونی و خودسرانه عوامل خود برخورد کنند و از خبرنگار صبح نو معذرت بخواهند.
انجمن همچنین قوه قضائیه را نیز فراخوانده که شکایت خانم مومنی و همکارانش در صبح نو را بدون تبعیض و به طور عادلانه مورد رسیدگی قرار دهد و این پرونده را به گونهای مورد بررسی قرار دهد که "در خور شأن و امنیت حرفه روزنامهنگاری باشد."
عدم شفافیت در اطلاعرسانی
حمله به خبرنگار روزنامه صبح نو در همان روزی انجام گرفته است که ۸ روزنامه سراسری کشور در بیانیهای مشترک خطاب به دولت "اخبار و اطلاعرسانی متناقض درباره واردات واکسن" را "نشان تشتت در نظام تصمیمگیری در مورد این مسئله حیاتی" توصیف کردهاند.
روزنامه صبح نو، نزدیک به محمدباقر قالیباف، رئیس کنونی مجلس جزو این ۸ روزنامه نسبتا پیشرو کشور نبوده است، ولی هم آن بیانیه و هم ضرب وشتم خبرنگار حکایت از تلاش برای تداوم عدم شفافیت در نظام اطلاعرسانی به جامعه دارد که پیوسته در ایران از ضعفهای بزرگ ارکان حکومت بوده است و حالا بیش از پیش در بحران کرونا خود را نشان داده است.
بحث ضعف کارکرد روابط عمومیها که بنا بر وظیفه باید بیشترین اطلاعرسانی را به جامعه داشته باشند همچنان بحث روز است و تلاش خبرنگاران برای در جریان قراردادن شفاف جامعه از زیر و بم اتفاقات کشور و کارکرد ضعیف و بد ارکان حکومت هم با مشکلات و محدودیتهای فراوان روبروست که تنها زیر فشار شبکههای اجتماعی تا حدودی کاهش یافته است.
با این همه مورد حمله به خبرنگار روزنامه صبح نو نشان میدهد که امنیت کار اطلاعرسانی در ایران همچنان ورای فشارهای پنهان و آشکار امنیتی با برخوردهای فیزیکی نیز در معرض تهدید است.