سازمان تأمین اجتماعی: ۳۰ درصد جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق است

 رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی اعلام کرد وضعیت فقر و نابرابری در سطح کشور در دو دهه گذشته مورد سنجش قرار گرفته و گزارش آن به زودی منتشر می‌شود. در طول دو سال ۹۶ تا ۹۸ شاخص خط فقر مطلق به ۳۰ درصد رسید.

   
default

روزبه کردونی، رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا می‌گوید سنجش وضعیت فقر و نابرابری کشور در دو دهه گذشته، در سطوح ملی، منطقه‌ای، روستایی و شهری در موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی توسط یک تیم پژوهشی مجرب انجام شده است.

او گفت، به زودی رونمایی از این گزارش مهم توسط وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی صورت خواهد گرفت.

کردونی گفت، برای نمونه این مطالعه نشان می‌دهد در حالی که جمعیت زیر خط فقر مطلق از سال ۹۲ تا ۹۶ به ۱۵ درصد رسیده بود، اما از سال ۹۶ تا ۹۸ به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

افزایش جمعیت زیر خط فقر در ایران در حالی رخ داده که حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، گفته بود در یک دههٔ گذشته، جمهوری اسلامی حدوداً "۳۰ میلیارد دلار" تنها در سوریه هزینه داشته‌است.

رئیس موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی افزود، در این گزارش وضعیت فقر در کشور در ابعاد گوناگون فقر (شدید، درآمدی و چند بعدی) مطالعه شده است.

کردونی در حالی تنها ۳۰ درصد جمعیت کشور را زیر خط فقر مطلق اعلام می‌کند که پیش از این  آمارهایی بالاتر از این میزان اعلام شده‌اند.

در اردیبهشت ۱۳۹۸، شمار خانوارهای ایرانی زیر خط فقر ۵۵ درصد اعلام شد. همچنین حسین راغفر، اقتصاددان، «خط فقر مطلق» را برای یک خانوادهٔ چهار نفرهٔ شهری، نزدیک به چهار میلیون تومان دانست؛ او در همان زمان نتیجه گرفت که ۳۳ درصد از مردم ایران دچار «فقر مطلق» هستند و شش درصد از آنان نیز در زیر خط گرسنگی به سر می‌برند.

روزبه کردونی افزود: «اطمینان داریم انتشار این گزارش می‌تواند کمک شایانی به تدوین بسته‌های سیاستی هدفمند و منطبق با نیاز گروه‌های آسیب‌پذیر داشته باشد؛ علاوه بر این در نحوه تخصیص منابع و اعتبار استانی اثرگذار بوده و زمینه رصد و ارزیابی مستمر سیاست‌های فقرزدایی را فراهم کند.»

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.