ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی علی خامنهای را متهم کرد که کرونا را تبدیل به "آلت قتالهای علیه مردم ایران" کرده است. قدیانی با انتقاد شدید از مدیریت کرونا در ایران گفت، "مقصر اصلی در فاجعه کرونا شخص رهبر است".
ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی
طبق گزارش دانشگاه جانز هاپکینز ایران پس از آمریکا، هند و برزیل چهارمین کشور کرونایی جهان به حساب میآید. شمار جانباختگان کرونا در ایران اکنون از مرز ۱۰۰ هزار نفر گذشته است.
بسیاری از شخصیتها و فعالان سیاسی و مدنی کشور در روزهای گذشته به مدیریت غلط و فاجعهبار کرونا در ایران اعتراض کردهاند.
ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی در ارتباط با افزایش قربانیان کرونا از دولت و همچنین علی خامنهای، رهبر انقلاب انتقاد کرده و گفت: «دولت بیکفایت و وزیر بهداشت و درمان هم مسئولند و باید پاسخگو باشند، اما مقصر و مسئول اصلی علی خامنهای است.»
قدیانی در بیانیه خود رهبر ایران را "مستبد" دانسته و نوشته است که خامنهای از هیچ "فرصتی برای ضربه زدن یه ملت تحت ستم ایران غفلت نمیکند". به گفته قدیانی "خامنهای تا کنون فجایع بسیاری در عرصههای مختلف آفریده است که از تازهترین آنها کشتار سهمگین کروناست".
قدیانی گفت، خامنهای با "اتخاذ مواضع و تصمیمهای ضد ملی" صدها هزار نفر از مردم بیپناه مظلوم را به مسلخ کرونا برده است.
این فعال سیاسی در ادامه بیانیه خود خامنهای را "بزرگترین دشمن ملت ایران و مسبب اصلی فاجعهٔ عظیم کرونا در کشور" دانسته است.
قدیانی در بخشی از بیانیه خود خاطرنشان کرد: «رهبر ایران در ابتدا کرونا را کتمان کرده و آن را ناچیز شمرده و در گام بعدی با فرافکنی و این که کرونا توطئه دشمن است و سپس با رد کردن کمکهای بینالمللی در مقطعی حساس به گسترش و تشدید کرونا پرداخت و در مرحله آخر با دستور مرگ آفرین خود مبنی بر ممنوعیت ورود واکسن از آمریکا و انگلیس و اختلال در ورود واکسن از کشورهای دیگر، کینهتوزانه و انتقامجویانه به قتل عام انسانهای بیپناه اقدام نمود.»
او در ادامه نوشته است با ممنوع کردن واردات واکسن آمریکایی و بریتانیایی توسط خامنهای تامین واکسن کرونا برای شهروندان ایرانی دچار مشکل شد.
این زندانی سیاسی سابق از منتقدان سرسخت رهبر جمهوری اسلامی است و قبلا نیز بارها به صورت علنی از خامنهای خواست، از قدرت کنار برود و از این طریق زمینه را برای برگزاری همهپرسی تعیین نوع حکومت فراهم کند.
این فعال سیاسی در بهمن ۱۳۹۶ نیز در بیانیه مشترکی با ۱۴ تن از فعالان سیاسی، فرهنگی و مدنی با تاکید بر "اصلاحناپذیری" جمهوری اسلامی، خواستار برگزاری همهپرسی تحت نظارت سازمان ملل متحد برای "گذار مسالمتآميز" به یک حکومت دموكراتیک سکولار شده بود.
ابوالفضل قدیانی در فروردین امسال هم به رهبر جمهوری اسلامی انتقاد کرده و گفته بود، "سلطه غاصبانه علی خامنهای و نیز حاکمیت نظام جمهوری اسلامی بر این کشور" مشکلی بزرگتر از ویروس کرونا است.