رضا شهابی، از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران علیرغم حال نامساعد جسمانی در بیست و دومین روز از اعتصاب غذا است.
آقای شهابی با گذشت ۵۳ روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، رضا شهابی از اعضای هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران، از روز دوشنبه ۲۳ خردادماه در اعتصاب غذا بسر میبرد.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده آقای شهابی در خصوص وضعیت او به هرانا گفت: «رضا شهابی روز شنبه تماس کوتاهی که با خانواده خود برقرار کرد. او هم اکنون در بیست و دومین روز از اعتصاب غذای خود بسر میبرد و کماکان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری می شود. حال جسمانی آقای شهابی بسیار نامساعد بوده و عدم توان کافی وی در ادای جملات کوتاه و مختصر، به افزایش نگرانی خانواده اش منجر شده است. او کماکان از حق ملاقات با خانواده نیز محروم است.»
هرانا پیشتر در تاریخ ۸ تیرماه امسال طی گزارشی به تداوم اعتصاب غذای رضا شهابی در کنار محرومیت از برقراری تماس تلفنی و ملاقات با خانواده خود خبر داده بود.
پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: «خانواده آقای شهابی در مراجعه به دادسرای اوین، دلایل محرومیت از تماس و ملاقات وی را از مقامات مسئول جویا شدند؛ آنها “عدم اتمام مراحل بازجویی” را بهانه ای برای اعمال این محرومیت ها عنوان کردند.»
هرانا در تاریخ ۲۳ خردادماه امسال طی گزارشی از آغاز اعتصاب غذای رضا شهابی در اعتراض به تداوم بازجویی و بازداشت وی در بند ۲۰۹ زندان اوین خبر داده بود.
رضا شهابی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه امسال توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. در تاریخ ۲۲ خردادماه، قرار بازداشت این فعال کارگری به مدت یک ماه دیگر تمدید شد. پیشتر سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه با انتشار بیانیه ای نسبت به وخامت وضعیت جسمانی آقای شهابی ابراز نگرانی کرده بود.
تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آقای شهابی اطلاعی در دسترس نیست.
این فعال کارگری پیش از این نیز به واسطه فعالیت های صنفی خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند
ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده 18 و 19-حق آزادی عقیده و بیان
ماده 22-حق امنیت اجتماعی فرهنگی مالی
ماده 25: حق خوراک، مسکن و مراقبت های طبی و خدمات لارم اجتماعی برای همه
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا