در پی وخامت حال؛ فریبا اسدی به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شد

 


  فریبا اسدی، زندانی سیاسی که از بیماری قلبی رنج میبرد، روز دوشنبه ۲۴ مردادماه، در پی وخامت حال از بند زنان زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱، فریبا اسدی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به بیمارستان طالقانی تهران اعزام شد.

یک منبع مطلع با بیان اینکه خانم اسدی از تاریخ ۲۹ تیرماه پس از انتقال گروهی زندانیان سیاسی زندان قرچک ورامین به زندان اوین، با حال عمومی نامساعد در این زندان بسر میبرد، به هرانا گفت: “از آن زمان علیرغم پیگیری های فریبا، مسئولان زندان اوین از اعزام وی به بیمارستان ممانعت میکردند. در نهایت روز یکشنبه ۲۳ مردادماه فریبا اسدی دچار تنگی نفس، درد در ناحیه قفسه سینه و پشت شده و در پی وخامت حالش به بهداری زندان منتقل شد اما به دلیل عدم حضور پزشک در بهداری بدون دریافت رسیدگی مناسب پزشکی، مجددا به بند بازگردانده شد.”

این منبع مطلع با اشاره به اینکه فریبا اسدی روز دوشنبه ۲۴ مردادماه، مجددا جهت درمان به بهداری زندان مراجعه کرد، افزود: “با وجود حضور پزشک در بهداری، به بهانه نامحرم بودن، از گرفتن نوار قلب خودداری کرده و اقدامات مناسب درمانی را انجام نداد و مجددا فریبا به بند بازگردانده شد. سرانجام با اعتراض دیگر زندانیان، اون همان روز به بیمارستان طالقانی اعزام شد.”

روز چهارشنبه ۲۹ تیرماه امسال مسئولان زندان قرچک ورامین از انتقال یکباره تمامی زندانیان سیاسی به زندان اوین خبر دادند.

فریبا اسدی پیشتر نیز چهارشنبه شب ۲۲ تیرماه، در پی وخامت حال جسمانی از زندان قرچک ورامین به بیمارستان خارج از زندان اعزام شده و یک روز بعد بدون تکمیل دوره درمان به زندان بازگردانده شد.

فریبا اسدی، در روز جمعه ۱۳ خردادماه ۱۴۰۱، نیز از رسیدگی مناسب پزشک محروم مانده بود. پیشتر یک منبع مطلع از شرایط این زندانی به هرانا گفته بود: «فریبا در وضعیت جسمانی بسیار نامناسبی است و از مشکلات قلبی، بیماری کلیوی و روماتیسم به شدت رنج میبرد. علیرغم تشخیص بهداری زندان مبنی بر لزوم در اعزام وی به بیمارستان، هر روز به عناوینی از اعزام او جلوگیری می‌شود. همچنین بهداری زندان به بهانه نداشتن بودجه، تنها به تزریق مسکن برای این زندانی که نیاز به داروهای درمانی تخصصی دارد، بسنده می‌کند.»

در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ ماه امسال، هرانا طی گزارشی از ممانعت مسئولین زندان از اعزام فریبا اسدی به بیمارستان خبر داد. این ممانعت به دلیل مخالفت وی با انتقال با دستبند صورت گرفته بود.

فریبا اسدی، مهران دلفان آذری، میثم غلامی و مسعود وظیفه در بهمن ماه سال ۹۹ از بابت اتهامات تبلیغ علیه نظام و عضویت در گروه های مخالف نظام توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

مهران دلفان آذری، میثم غلامی و فریبا اسدی مورخ ۱۰ مهرماه ۱۴۰۰ توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب شهریار هر یک از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و مسعود وظیفه از بابت اتهام معاونت در تبلیغ علیه نظام به ۶ ماه حبس با احتساب ایام بازداشت محکوم شدند.

از میان آنها فریبا اسدی مدتی پس از بازداشت با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. مهران دلفان آذری، میثم غلامی و مسعود وظیفه نیز با پایان مراحل دادرسی به زندان تهران بزرگ منتقل شدند. مسعود وظیفه و میثم غلامی پیشتر از زندان تهران بزرگ آزاد شدند. مهران دلفان آذری نیز اواخر اسفندماه سال گذشته از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

فریبا اسدی ۳۱ ساله در تاریخ ۱۳ دی ۱۴۰۰، در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان قرچک ورامین منتقل شد. وی در تاریخ ۲۱ آذر ۱۴۰۰ طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم حبس به شعبه دوم اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهر قدس احضار شده بود.

اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:

هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح 

مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند

ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی

ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون 

ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده 18 و 19: حق آزادی عقیده و بیان 

ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا 

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.