امروز یکشنبه ۳۰ مرداد، فرنگیس مظلوم، فعال مدنی و مادر سهیل عربی، زندانی سیاسی سابق، علیرغم ناتمام ماندن مراحل درمان از بیمارستان طالقانی به زندان اوین بازگردانده شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۳۰ مردادماه ۱۴۰۱، فرنگیس مظلوم، فعال مدنی، به زندان اوین بازگردانده شد.
یک منبع مطلع در خصوص وضعیت این زندانی به هرانا گفت: “امروز ساعت نه، خانم مظلوم به دلیل درد و سوزش قلب به بیمارستان طالقانی منتقل شده بود. علیرغم تشخیص پزشک مبنی بر نیاز به تحت نظر قرار گرفتن در بیمارستان، وی به دلیل عدم امضا مجوز بستری توسط دادیار، به زندان اوین بازگردانده شد.”
پیشتر هرانا از انتقال فرنگیس مظلوم به بیمارستان خبر داده بود.
لازم به یادآوری است پیشتر یک منبع مطلع در خصوص شرایط جسمانی خانم مظلوم به هرانا گفته بود: «خانم مظلوم علیرغم بیماری های متعدد و بلاتکلیفی نتوانسته روند درمان خود را طی کند و در طی ماه گذشته به علت استرس های ایجاد شده به علت احضار های پی در پی و در راه پزشکی قانونی و زندان اوین رفت و آمد کردن، دچار سکته مغزی شدند و چند روز در بیمارستان “مهر پرند” بستری بودند.»
به گفته وی، «اواخر سال گذشته پزشکی قانونی عدم تحمل حبس خانم مظلوم را تایید کرده بود و از طرف دادسرا اعلام کردند جریمه نقدی میشود، ولی در طی شکایت وزارت به جوابیه پزشکی قانونی، مجددا ایشان را برای اجرای تحمل حبس احضار کردند.»
فرنگیس مظلوم، روز سه شنبه ۱۱ مرداد، پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای اوین جهت تحمل دوران محکومیت ۱۸ ماه حبس خود، راهی زندان اوین شده بود.
پیشتر فرنگیس مظلوم در تاریخ ۲۷ مهرماه ۱۴۰۰، توسط شعبه ۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین، احضار شده بود. وی پس از ورود به زندان اوین جهت تحمل دوران محکومیت خود از سوی دادیار زندان، وی را به دلیل عدم توان تحمل حبس، نپذیرفت و در طی نامه ای از پزشکی قانونی خواستار بررسی وضعیت جسمی و معاینات لازمه شد.
فرنگیس مظلوم در تاریخ ۳۱ تیرماه ۹۸ در منزل خواهر خود بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات، موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. خانم مظلوم نهایتا در تاریخ ۱۶ مهرماه ۹۸ با تودیع قرار وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
وی مدتی بعد توسط شعبه ۶ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب اوین مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.
فرنگیس مظلوم پیشتر در تیرماه ۹۹ توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به صورت غیابی محاکمه و از بابت این اتهامات مجموعا ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد. شش هم پروندهای خانم مظلوم در این پرونده نیز به احکام حبس محکوم شدند. پس از درخواست واخواهی خانم مظلوم نسبت به صدور این حکم جلسه دادگاه وی در تاریخ ۴ شهریورماه و ۷ مهرماه ۹۹ در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران برگزار و رای ۱۸ ماه حبس صادر شد.
خانم مظلوم نهایتا توسط شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سیدعلی مظلوم از بابت اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم از طریق ارتباط گیری با سازمان مجاهدین خلق” به ۱ سال حبس تعزیری و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروه های معاند نظام” به ۶ ماه حبس و مجموعا به ۱۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
این حکم اسفندماه سال ۹۹ در دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شده که با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۱ سال زندان برای وی قابل اجرا است.
اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:
هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح
مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:
ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند
ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی
ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون
ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی
ماده 18 و 19: حق آزادی عقیده و بیان
ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا