دادگاه تجدیدنظر؛ ۲۵ شهروند بهائی به مجموعا ۸۳ سال حبس و تبعید محکوم شدند

 


 شعبه ۳۷ دادگاه تجدید نظر استان فارس، ۲۵ شهروند بهائی را به مجموعا ۸۳ سال حبس، تبعید و منع خروج از کشور محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۲۵ شهروند بهائی به حبس محکوم شدند.

بر اساس دادنامه صادره، یکتا فـهندژ سـعدی، لالا صـالحی، مـژگـان غـلامپور، رضـوان یزدانی و بـهاره نـوروزی هـر یک بـه تحـمل ۵ سـال حـبس تـعزیری و مـنع خـروج از کشور بـه مـدت دو سـال بـا ابـطال گـذرنـامـه و مـعرفی روزانـه بـه اداره اطـلاعـات اسـتان بـه مـدت ۲ سـال و نبیل تهـذیب، بـهنام عـزیزپـور، اسـماعیل روسـتا، صهـبا مصلحی، رامین شیروانی و سعید حسنی هر کدام بـه تحـمل ۵ سـال حـبس تـعزیری و ۲ سال مـنع خـروج از کشور بـا ابـطال گـذرنـامـه و دو سال و اقامت اجباری در شهرستانهای بـه تـرتیب نبیل تهـذیب در ایذه و صهـبا مصلحی در فـردوس و بـهنام عـزیز پـور در دهـدشـت و اسـماعیل روسـتا در بـافـق یزد و رامین شیروانی در بـاغملک و سعید حسنی در لـردگـان بـا مـعرفی روزانـه بـه اداره اطـلاعـات آن شهـرسـتانـها و شـادی صـادق اقـدم سیسان، پـریسا روحی زادگـان، مـرجـان غـلامـپور، عهـدیه عـنایتی، ثـمره آشـنایی، نسیم کاشـانی نـژاد، شمیم اخـلاقی و نـوشین زنـهاری بـه تحـمل دو سـال حـبس تـعزیری و مـنع خـروج از کشور بـا لـغو گـذرنـامـه بـه مـدت دو سـال و مـعرفی روزانـه بـه اداره اطـلاعـات اسـتان بـه مـدت دو سـال و مهیار سفیدی میانـدوآب، ورقـا کاویانی، صهـبا فـرحـبخش، فـرزاد شـادمـان، فـربـد شـادمـان و سـروش ایقانی صـغادی هـرکدام به تحـمل دو سـال حـبس تـعزیری و مـنع خـروج از کشور بـه مـدت دو سـال بـا ابـطال گـذرنـامـه و اقـامـت اجـباری به مدت ۲ سال بـه تـرتیب مهیار میمندی در لامـرد و ورقـا کاویانی در کاشـمر و صهـبا فـرحـبخش در سمیرم و فـرزاد شـادمـان در میناب و فـربـد شـادمـان در فیروزآبـاد و سـروش ایقانی صـغادی در مهـری، همراه با معرفی روزانه به اداره کل اطلاعات آن شهرستان ها، محکوم شدند.

شعبه ۳۷ دادگاه تجدید نظر استان فارس، مصادیق اتهام انتسابی این شهروندان بهائی را “برگزاری نشسـت هـا و کلاس هـای تبلیغی و آمـوزشی بـعضا بـاحـضور افـراد مسـلمان و تـرویج عـقاید بهائیت” عنوان کرده است. همچنین این مرجع قضایی در رای صادره، فعالیت این شهروندان “کامـلاً تشکیلاتی و تبلیغاتی و در راسـتای اهـداف و اسـناد تـرسیم شـده بیت الـعدل مستقر در اسرائیل و فارغ از مسائل شخصی و بهائی زادگی” دانسته است.

لازم به ذکر است که دادگاه، دفاعیات متهمان مبنی بر اینکه فعالیت های آنها در راستای اقدامات سیاسی نبوده را رد کرده و با استناد به اظهارات بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، شهروندان بهائی را “اعضای یک حزب سیاسی” عنوان کرده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده آقای صهـبا مصلحی به هرانا گفت: “آقای مصلحی قبل از صدور حکم توسط دادگاه تجدیدنظر استان فارس، لایحه ای را با شرح اجباری بودن اعترافات اخذ شده، شکنجه های اعمال شده، توهین جنسیتی و عقیدتی در دوران بازداشت به شعبه ۳۷ این مرجع قضایی ارائه داده بود؛ لایحه ای که قاضی بلند زاده کوچکترین توجهی به آن در راستای صدور حکم این شهروندان نداشته است. صهـبا پس از دستگیری در مهـرمـاه سـال ۱۳۹۵، به مدت ۷۵ روز تحت شکنجه به جهت اخذ اعترافات اجباری بود؛ در پی این رفتارهای خشونت آمیز، وی دچار پارگی فتخ به دلیل وارد کردن ضربات محکم به شکم و همچنین بروز مشکلاتی از ناحیه فک شده بود.”

وی ادامه داد: “در رای صادره اشاره شده که تا این مرحله از روند رسیدگی به پرونده، به اشتباه جنسیت آقای شمیم اخـلاقی زن و همچنین جنسیت خانم صهبا فرحبخش مرد عنوان شده و نهایتا توسط شعبه مربوطه اصلاحات لازمه انجام شده است. حال این سوال مطرح است که دادگاه انقلاب شیراز که صادر کننده حکم بدوی این افراد بوده، مادامی که اطلاعی از جنسیت این افراد نداشته، با استناد به کدام دفاعیات اخذ شده حکم محکومیت این افراد را صادر کرده است؟!”

جلسه دادگاه تجدیدنظر این شهروندان در تاریخ ۳ مردادماه امسال در شعبه مذکور مرجع قضایی نامبرده تشکیل شده بود.

در خردادماه امسال، هرانا طی گزارشی از محکومیت این شهروندان به مجموعا ۸۵ سال حبس، تبعید و منع خروج از کشور، توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب شیراز خبر داده بود.

جلسه سوم دادگاه بدوی رسیدگی به اتهامات این شهروندان در تاریخ اواخر اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شده بود.

نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این شهروندان پیشتر در تاریخ ۲۶ خرداد ۹۹ و دومین جلسه پس از رفع ایرادات در دادسرا در تاریخ ۱۴ مهرماه ۹۹ در این شعبه برگزار شد. در جریان جلسه نخست وکلای متهمان ایراداتی را در پرونده به قاضی گوشزد کردند. نهایتا قاضی گفته بود پرونده باید برای بررسی بیشتر مجددا به دادسرا برگردد.

مرجان و مژگان غلامپور، فربد و فرزاد شادمان و پریسا روحی زادگان، شمیم اخلاقی و همسرش صهبا فرحبخش، صهبا مصلحی و همسرش عهدیه عنایتی، مهیار سفیدی و همسرش شادی اقدم و ورقا کاویانی، سروش ایقانی و بهاره نوروزی در سال ۹۵ توسط نیروهای امنیتی در شیراز بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شدند.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو:

هدف16- ترویج جوامع صلح طلب و فراگیر برای توسعه پایدار، دسترسی به عدالت برای همه و ایجاد نهادهای موثر، پاسخگو و فراگیر در تمام سطوح 

مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر:

ماده 1: همه برابر بدنیا می آیند

ماده 6 : احترام به کرامت و ارزش انسانی

ماده 8-رعایت حقوق انسانی توسط قانون 

ماده 9-عدم توقیف، حبس یا تبعید غیر قانونی

ماده 18 و 19: حق آزادی عقیده و بیان 

ماده 28 : حق داشتن دنیایی آزاد و زیبا 

خودکشی یک نوجوان ۱۷ ساله در روانسر

    شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.