
منوچهر آقایی سردبیر پایگاه خبری میاندوآب پرس، امروز چهارشنبه ۵ آبان ماه، جهت اجرای حکم حبس راهی زندان میاندوآب شد.
هدف تاسیس این وبلاگ آگاهی رسانی در مورد جنایات جمهوری اسلامی ایران است و آگاهی اولین راه مبارزه با ظلم است، دست در دست هم برای ساخت ایرانی آزاد.
روز سه شنبه ۲۷ مهرماه، سه شهروند مسیحی به نامهای ژوزف شهبازیان، سمیه (سونیا) صادق و مینا خواجوی قمی در بازپرسی دادسرای اوین تفهیم اتهام شدند.
منزل نورا ممتازیان و سروش آبادی، زوج بهائی ساکن شیراز روز شنبه ۲۴ مهرماه توسط ماموران اداره اطلاعات برای چهارمین بار مورد بازرسی قرار گرفت. به دلیل بازرسیهای پیشین و ضبط تمام وسایل الکترونیک و کتب مرتبط با آیین بهائی، در این بازرسی تنها چند برگ کاغذ به همراه تلفن همراه خانم ممتازیان ضبط شده است. از نورا ممتازیان خواسته شده تا روز پنجشنبه ۲۹ مهرماه در اداره اطلاعات شیراز حاضر شود.
روز سه شنبه ۲۷ مهرماه، سه شهروند مسیحی به نامهای ژوزف شهبازیان، سمیه (سونیا) صادق و مینا خواجوی قمی در بازپرسی دادسرای اوین تفهیم اتهام شدند.
فرمانده انتظامی دهلران از بازداشت یک شهروند در این شهرستان به دلیل آنچه که “توهین به مقدسات در فضای مجازی” عنوان شده است، خبر داد.
بر اساس ویدیویی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده، یک زن ساکن آبادان به مدت سه سال توسط همسرش به شدت تحت شکنجه روحی و جسمی قرار گرفته و بینایی خود را نیز از دست داده است. این زن که پرستو نام دارد پس از انتشار ویدیو مذکور برای پیگیری شکایت از همسرش به مراجع قضایی محل سکونت خود مراجعه کرده و دادستان آبادان با پرخاشگری او را به دلیل انتشار ویدیو مورد مواخذه قرار داده است.
سازمان حقوق بشری «آرتیکل ۱۹» با همکاری کمیته حفاظت از روزنامهنگاران (CPJ) در گزارشی تازه مینویسد که روند فزاینده آزار زنان روزنامهنگار ایرانی مقیم خارج از کشور از سوی مقامهای جمهوری اسلامی «بسیار نگرانکننده» است.
همسر انوشه آشوری که در ایران زندانی است، از دولت بریتانیا خواسته بدهی قدیمی خود به تهران را بپردازد تا شوهرش بتواند نزد خانواده برگردد. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی تقاضای آزادی مشروط این زندانی دوتابعیتی را رد کرده است.
در پی بروز درگیری و ضرب و شتم شماری از زندانیان سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، ۱۴ تن از آنان به سالن ۱ تیپ دو این زندان منتقل شدند. انتقال این زندانیان به سالن ۱ که با عنوان بند دربسته نیز شناخته میشود، با حضور شماری از مقامات زندان به صورت اجباری و علیرغم شرایط غیراستاندارد و نامناسب این سالن صورت گرفته است.
یک شهروند اهل شهرستان کامیاران، توسط نیروهای امنیتی در بانه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
روز یکشنبه ۱۸ مهرماه، یک کودک ۳ ساله که آثار سوختگی و ضرب و شتم بر روی بدنش وجود داشت در یکی از بیمارستانهای تهران بر اثر شدت جراحات وارده جان باخت. در حالی که آثار سوختگی بر روی کمر کودک مورد اشاره وجود دارد، والدین این کودک پس از بازداشت مدعی شدند که نقشی در مرگ کودکشان نداشتهاند و منکر هر گونه کودکآزاری شدند.
اواخر مردادماه سال جاری چند تن از زنان ساکن اصفهان مورد اصابت گلوله ساچمه ای قرار گرفته اند. هر چند که متهم دو روز بعد از این واقعه بازداشت شده اما پس از گذشت یک ماه با تودیع قرار وثیقه آزاد شده است. یکی از قربانیان میگوید، ماموران امنیتی گفتند اگر شکایت نکنی هزینه درمان را ما میدهیم!. تیراندازی به زنان در حالی صورت گرفته است که در سال ۹۳ نیز تعدادی از زنان در اصفهان مورد اسید پاشی قرار گرفتند و با گذشت ۷ سال از آن رویداد مسببانش بازداشت و محاکمه نشده اند. امیر رئیسیان، وکیل دادگستری معتقد است که قوانین کنونی بازدارنده نبوده و عامل اصلی تکرار چنین فجایعی است. در این گزارش با چند تن از خانواده های قربانیان تیراندازی مصاحبه شده است که در ادامه می آید.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان گیلان از وقوع حادثه اسید پاشی بر روی یک مرد توسط همسرش در شهرستان رشت خبر داد و گفت، طی این حادثه سه شهروند به بیمارستان منتقل شدند. اسید، یکی از معدود محصولاتی است که بازار خرید و فروش آن در کشور هرگز از رونق نیفتاده است. علاوه بر سهولت دسترسی و تهیه اسید در بازارهای ایران، نبود قوانین پیشگیرانه کافی نیز بر تداوم جرمی تحت عنوان “اسیدپاشی” موید شده است.
امروز چهارشنبه ۲۱ مهرماه، مژگان کاوسی، زندانی سیاسی از زندان کچوئی کرج به زندان اوین بازگردانده شد. خانم کاوسی چندی پیش از زندان اوین به بازداشتگاه نیروی انتظامی کرج و از آنجا به زندان کچوئی کرج منتقل شده بود.
ابوالفضل رحیمیشاد، معلم و فعال سیاسی در پی مراجعه به دادسرای اوین و تفهیم اتهام با تودیع قرار کفالت آزاد شد. او در تاریخ ۱۰ مهرماه به شعبه ۶ دادسرای اوین احضار شده بود.
امروز پنجشنبه ۲۲ مهرماه، به دنبال فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در شهرهای مختلف کشور از جمله قم، رشت، جلفا، جهرم، خرمشهر، تاکستان، سقز، داراب، تبریز، اندیمشک، شیراز، کرمانشاه، بجنورد، اصفهان، ساری، ایلام، مریوان، یاسوج، سنندج، بندرعباس، ایذه، بهبهان، اهواز، فریدونکنار، شیروان، سلسله، ممسنی، پلدختر، بروجرد، الیگودرز، اردبیل، خرمآباد، زنجان، بوشهر، ملایر، کرمان، بندرانزلی، اراک و قزوین، در مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش شهرهای خود و معلمان ساکن در استانهای تهران و البرز در مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه واقع در تهران دست به تجمعات اعتراضی زدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰، اعتراض سراسری معلمان شاغل و بازنشسته سراسر کشور در بسیاری از شهرهای ایران شکل گرفت.
معلمان و فرهنگیان معترض در این تجمعات شعارهایی از قبیل “جای معلم زندان نیست”، “معلم زندانی آزاد باید گردد”، “معلم بیدار است، از تبعیض بیزار است”، “نه سازش نه تسلیم، همسان سازی بی خواهش”، “دزدی های نجومی، فلاکت عمومی” را سر دادند.
همچنین معلمان معترض در همدان و تبریز با در دست داشتن پلاکارد و سر دادن شعارهایی خواستار آزادی زندانیان دربند از جمله اسماعیل عبدی فعال صنفی معلمان محبوس در زندان مرکزی کرج شدند.
بر اساس گزارش های منتشر شده معلمان و فرهنگیان شاغل و بازنشسته در اهواز ابتدا در مقابل ساختمان صداوسیمای مرکز استان تجمع کردند که در پی اعمال فشار توسط نیروهای انتظامی به سمت اداره کل آموزش و پرورش این استان حرکت کردند. یکی از معلمان حاضر در این تجمع میگوید: “من در اسنپ کار میکنم و روزانه دانش آموزان خودم را سوار میکنم، این حرفها را به کی بگویم”.
در روزهای اخیر شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه ای از معلمان سراسر کشور خواست که امروز پنجشنبه ۲۲ مهرماه، برای دادخواهی حقوق از دست رفته خود دست به تجمع بزنند.
این شورا مهمترین مطالبات فرهنگیان را اجرای نظام رتبه بندی بر اساس ۸۰ درصد حقوق هیئت علمی دانشگاهها، همسانسازی حقوق بازنشستگان، اجرای کامل و بدون تبعیض فوقالعاده ویژه برای تمام فرهنگیان، پرداخت حقوق بازنشستگی، توجه ویژه به درخواستهای کارنامه سبزها و ایجاد امنیت شغلی نیروهای خرید خدماتی، ایجاد بستری امن برای بازگشایی مدارس در این اوضاع کرونا، توقف پولی و خصوصیسازی آموزش، توقف پروندهسازی علیه فعالان صنفی، آزادی معلمان زندانی و بازگشت به کار معلمان اخراجی، توجه ویژه و ایجاد بستر های لازم برای اجرای اصول ۲۷،۲۶،۱۵ و ۳۰ قانون اساسی، پرهیز از سیاست زدگی در آموزش و پرورش و امنیتی کردن آن، عنوان کرده است.
سپیده قلیان، فعال مدنی، امروز پنجشنبه ۲۲ مهرماه، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. خانم قلیان روز دوشنبه ۱۹ مهرماه، در حالی که در ایام مرخصی بسر میبرد، توسط نیروهای امنیتی در منزل خواهر خود در اهواز بازداشت شد.
در جریان بازیهای تیم ملی کشتی فرنگی ایران در مسابقات سال ۲۰۲۱ قهرمانی جهان که به میزبانی نروژ برگزار شد، بارها نام نوید افکاری، کشتیگیر اعدامشده، شنیده شد و معترضان به اعدام او، در مسابقات مختلف، بهطور گستردهای این کشتیگیر را تشویق کردند.
دهم اکتبر روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام است و به همین مناسبت در برلین دو تجمع اعتراضی توسط ایرانیان برگزار شد. جمهوری اسلامی ایران در اجرای حکم اعدام با توجه به جمعیت خود رتبه اول را در جهان دارد.
عدم صدور مجوز در شورای عالی فضای مجازی برای خرید و تامین پهنای باند و وجود محدودیت در پهنای باند موجب ایجاد اختلال و کندی شبکه اینترنت شده است.
روز شنبه ۱۷ مهرماه، پنج شهروند در شهرستان مهاباد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به یکی از بازداشتگاههای امنیتی در این شهرستان منتقل شدند.
خدیجه مهدی پور، شهروند ساکن ایلام روز یکشنبه ۱۸ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
سردار رامین، شهروند اهل شهرستان نقده علیرغم گذشت یک ماه از زمان دستگیری کماکان در یکی از بازداشتگاههای امنیتی در ارومیه در بازداشت به سر میبرد.
امروز دوشنبه ۱۲ مهرماه، محمد جباری دادستان عمومی و انقلاب سنندج خواهان برخورد با پزشکی شد که از به آتش کشیده شدن زن جوانی در این شهرستان توسط پدرش خبر داده بود. وی ضمن درخواست برخورد کمیته انضباطی نظام پزشکی، از نبود شاکی خصوصی در این پرونده خبر داد. هرانا روز گذشته ضمن احراز هویت قربانی، گزارشی تکمیلی در این خصوص منتشر کرده بود.
حکم ۴۰ سال حبس در تبعید محمد مرادی، شهروند اهل پیرانشهر توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده به شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد جهت رسیدگی مجدد ارجاع داده شد.
اوایل شهریورماه سال جاری، یک سرباز اهل شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی با خوردن قرص برنج دست به خودکشی زده و جان خود را از دست داد.
امروز جمعه ۱۶ مهرماه، تعدادی از کارگران شرکت هفت تپه در یازدهمین روز از اعتصاب خود، در مقابل ساختمان فرمانداری شوش، در تجمعی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالباتشان شدند.
حکم محکومیت سعید تابناک زندانی سیاسی اهل شهرستان اشنویه، توسط دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی، به ۴ سال و ۲ ماه حبس کاهش یافت. آقای تابناک پیشتر در مرحله بدوی توسط دادگاه انقلاب اشنویه به تحمل ۸ سال حبس محکوم شده بود.
طبق گزارشهای جدید حکومت ایران سیاست ممنوعیت ورود پیروان آیین بهائی به دانشگاه را رسما تأیید کرده است. امسال به جوانان بهائی دلیل "مردود" شدنشان رسما "عدم صلاحیت عمومی" برای تحصیلات دانشگاهی اعلام شده است.
منابع حقوق بشری در ایران از حمله تعدادی زندانی متهم به "جرائم خطرناک" به شماری از زندانیان محبوس در زندان مرکزی تهران بزرگ (فشافویه) خبر دادهاند. بر این اساس، در پی ضرب و شتم، شماری از این زندانیان سیاسی آسیب دیدهاند.
شماری از فعالان مدنی زن در سنندج صبح روز چهارشنبه ۱۴ مهر در اعتراض به افزایش خشونت علیه زنان و کوتاهی نهادهای مسئول در پیگیری این خشونتها، مقابل دادگستری این شهر تجمع کردند.
شماری از فعالان سیاسی و مدنی در ایران در بیانیهای در مورد وضعیت «خطرناک» عباس واحدیان شاهرودی، از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای علی خامنهای، هشدار داده و خواستار مداخله سازمانهای بینالمللی در روند «افسارگسیخته» قتل شهروندان معترض در زندانهای ایران شدند.
در آستانه روز ۱۸ مهر که «روز جهانی مبارزه با مجازات مرگ» نامگذاری شده است، سازمان عفو بینالملل در بیانیهای این نوع مجازات را «نفرتانگیز و ظالمانه» خوانده و تاکید کرد که در میان قربانیان این مجازات، زنان با رنج و تبعیض بیشتری مواجهند.
شامگاه پنجشنبه ۱۷ شهریور، یک نوجوان ۱۷ ساله در شهرستان روانسر از طریق حلق آویز کردن دست به خودکشی زده و به زندگی خود پایان داد.